Mehki bučkini piškoti (veganski)
Ste že kdaj poizkusili piškote iz bučk? Ker je sezona bučk, sem se odločila, da naredim veganske piškote iz bučk z lešniki in rožičevo moko. Res so božanski, sicer malo manj sladki, a vseeno okusni in nekaj posebnega. Narejeni so zelo hitro, brez jajc in kravjega mleka. Rožičeva moka jim da tisti sladek okus, kdor želi si pa lahko doda še malo sladila.
Ponudite jih gostom, še posebej tistim, ki se izogibajo sladkorju. Tudi vegani bodo nad njimi res navdušeni.
Pripomočki za mehke bučkine piškote:
- posoda za mešanje
- žlica in žlička
- ribežen
- tehtnica
- peki papir in pekač ali rešetka za peko
- lupilnik za zelenjavo
Sestavine za mehke bučkine piškote
Za 10-12 piškotov:
- 120g -130 g naribane bučke
- 30 g lešnikov (lahko tudi mandljev)
- 90 g pirine moke
- žlička vinskega kamna
- ščepec soli
- 3-4 žlice olivnega olja
- 1 žlica rožičeve moke
- sladilo po izbiri
Kako pripravim mehke bučkine piškote
Bučko umijem, olupim in naribam v posodo. Nekatere bučke spustijo tudi veliko vode, tisto vodo jaz odlijem stran. Naribanim bučkam dodam najprej suhe sestavine in kasneje še olivno olje. Vse skupaj zmešam z žlico. Če je masa preveč suha, lahko dodate še malo olja, če je pa preveč mokra, dodate še malo moke.
Iz mase sem z rokami oblikovala kupčke ter jih polagala na peki papir, katerega sem dala na rešetko. Piškote sem pekla v ventilacijski pečici na 160 °C, 20 minut ter nato jih pustila še par minut v ugasnjeni pečici.
Piškote lahko pojeste brez slabe vesti, saj so brez sladkorja.
Zdravo sladkanje vam želim!
Iz bučk lahko naredite še: