Bučkin karpačo s feta sirom in paradižnikom
Na mojem vrtu že rastejo domače bučke, zato že razmišljam kako bom iz njih naredila kakšno okusno lahko poletno jed. Karpača nisem še nikoli jedla, in ker se mi zdi jed zelo zanimiva ter narejena hitro, sem se odločila, da naredim bučkin karpačo s feta siron in paradižnikom.
Karpačo je sicer svetovna znana italjanska jed, originalno narejena iz surovega govejega mesa. Lahko ga pa naredimo tudi iz rib ali zelenjave.
Bučkin karpačo s feta sirom in paradižnikom je res božanski. Lahko ga ponudite kot hladno predjed na popečenem toastu.
Pripomočki za bučkin karpačo s feta sirom in paradižnikom
- lupilnik zelenjave
- posoda, v katero boste dali karpačo
- deska in nož
Sestavine za bučkin karpačo s feta sirom in paradižnikom
Za 3-4 osebe oz. cca. 20 zvitkov
- 1 večja bučka (cca. 800 g)
- 1 paradižnik
- 100 g feta sira
- sol z začimbami
- bučno olje
- kis
In še:
- popečen toast
Kako pripravim bučkin karpačo s feta sirom in paradižnikom
Bučko umijem (kdor želi, jo lahko tudi olupi). Z lupilnikom režem bučko tako, da narežem tanke in dolge rezine. Pri rezanju si lahko pomagate tudi z mesoreznico. Režemo samo zunanjo stran bučke, toliko časa, da pridemo do notranjosti (semen) – ta del porabimo za kaj drugega, npr. juho ali katero drugo jed. . Rezine polagam na krožnik. Meni je uspelo narezati 20 rezin.
Rezine bučk zvijem v rolice ter jih enega poleg drugega polagam v posodo. Feta sir narežem na kvadrate. Paradižnik operem in ga narežem na kocke.
Vsako zavito bučko napolnim s kocko feta sira in paradižnikom. Ko napolnim vse, čez bučke polijem olje, kis ter posolim. Pustim stati v hladilniku vsaj pol ure.
Bučkin karpačo s feta sirom in paradižnikom ponudim na toastu.
Dober tek!
Iz bučk lahko naredite tudi: veganske polpete iz bučk.