Bučkin karpačo s feta sirom in paradižnikom
Print Friendly, PDF & Email

Na mojem vrtu že rastejo domače bučke, zato že razmišljam kako bom iz njih naredila kakšno okusno lahko poletno jed. Karpača nisem še nikoli jedla, in ker se mi zdi jed zelo zanimiva ter narejena hitro, sem se odločila, da naredim bučkin karpačo s feta siron in paradižnikom.

Karpačo je sicer svetovna znana italjanska jed, originalno narejena iz surovega govejega mesa. Lahko ga pa naredimo tudi iz rib ali zelenjave.

Bučkin karpačo s feta sirom in paradižnikom je res božanski. Lahko ga ponudite kot hladno predjed na popečenem toastu.

Pripomočki za bučkin karpačo s feta sirom in paradižnikom

  • lupilnik zelenjave
  • posoda, v katero boste dali karpačo
  • deska in nož

Sestavine za bučkin karpačo s feta sirom in paradižnikom

Za 3-4 osebe oz. cca. 20 zvitkov

  • 1 večja bučka (cca. 800 g)
  • 1 paradižnik
  • 100 g feta sira
  • sol z začimbami
  • bučno olje
  • kis

In še:

  • popečen toast

Kako pripravim bučkin karpačo s feta sirom in paradižnikom

Bučko umijem (kdor želi, jo lahko tudi olupi). Z lupilnikom režem bučko tako, da narežem tanke in dolge rezine. Pri rezanju si lahko pomagate tudi z mesoreznico. Režemo samo zunanjo stran bučke, toliko časa, da pridemo do notranjosti (semen) – ta del porabimo za kaj drugega, npr. juho ali katero drugo jed. . Rezine polagam na krožnik. Meni je uspelo narezati 20 rezin.

Rezine bučk zvijem v rolice ter jih enega poleg drugega polagam v posodo. Feta sir narežem na kvadrate. Paradižnik operem in ga narežem na kocke.

Vsako zavito bučko napolnim s kocko feta sira in paradižnikom. Ko napolnim vse, čez bučke polijem olje, kis ter posolim. Pustim stati v hladilniku vsaj pol ure.

Nasvet
Bučke lahko po dolgem položite na krožnik ter jim dodate feta sir in paradižnik, lahko pa se tako kot jaz, malo poigrate in jih zavijete v rolice.

Bučkin karpačo s feta sirom in paradižnikom ponudim na toastu.

Dober tek!

Iz bučk lahko naredite tudi: veganske polpete iz bučk.

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.2]

spela

Že od malega zelo rada kuham. Veselje do kuhanja in peke mi je predala moja babi, ki je bila učiteljica gospodinjstva. Znala je speči najboljšo torto. Zelo uživam v dobrih in preprostih jedeh. Ker je imel moj sin alergijo na kravje mleko in jajca poizkušam kuhati in peči vse brez tega. S sinom velikokrat pečeva skupaj zato se trudim, da so moji recepti enostavni in zdravi.

Dodaj odgovor