Meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki
Meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki je jed za vse, ki imajo radi mesne jedi. To mesno kosilo je polno okusa, ki ga omaki da meso, nato pa še na soncu sušeni paradižniki in špinača. Pa vse začimbe, seveda. Zraven lahko postrežemo krompir, testenine ali riž, okusna pa bo tudi kvinoja, kuskus ali kaj podobnega.
Pripomočki za meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki
- večja ponev
Sestavine za meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki
Za 2 osebi:
- 180 g mesa (2 svinjska zrezka za hitro pripravo)
- 2 žlici olivnega olja
- 80 g čebule
- 1 strok česna
- 20 g na soncu sušenega paradižnika
- 3 dl smetane za kuhanje (uporabila sem ovseno)
- 100 g sveže špinače
- ščep posušenega timijana
- ščep posušenega majarona
- 1/2 žličke mlete sladke paprike
- 1/2 žličke domače začimbne mešanice
- 1 žlička navadne bele moke (po potrebi)
- 2 ščepca soli
Postopek za meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki
Priprave se lotimo tako, da na štedilnik pristavimo večjo ponev in ko se segreje, vanjo položimo zrezka, ki ju posolimo z 2 ščepcema soli. Na prvi strani ju pečemo 3 minute, na drugi 2, nato pa ju preložimo na krožnik.
Sesekljamo 80 g čebule in stremo strok česna. Dodamo ju v vročo ponev in pražimo nekaj minut. Po potrebi dolijemo kakšno žlico vode, da se ne primeta na dno.
Pripravimo paradižnik: za približno 20 g (3 ali 4 koščki) vloženega paradižnika vzamemo iz kozarčka in pustimo, da olje po večini odteče. Nato paradižnik sesekljamo na manjše koščke in ga dodamo v ponev. Pražimo par minut.
Zdaj dolijemo 3 dl smetane za kuhanje. Uporabila sem ovseno, lahko pa uporabimo tudi katero drugo.
Če je smetana za kuhanje precej tekoča, lahko po želji dodamo žličko moke, ki jo zmešamo z 2 žlicama hladne vode, sicer pa ta korak izpustimo.
V omako vmešamo ščep posušenega majarona, timijana, pol žličke sladke paprike in domače začimbne mešanice. Premešamo.
Na vrsti je špinača: 100 g listov sveže špinače očistimo in jih dodamo v ponev. Špinači se bo zaradi toplote volumen zmanjšal. Med mešanjem na zmernem ognju kuhamo 5 minut.
Čas je, da v omako vrnemo meso. Zrezka in sok položimo v ponev in pokrito kuhamo še nekaj minut.
Tako, meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki je pripravljeno. Zraven postrežemo, kar v tistem trenutku našemu želodčku najbolj tekne. Dober tek!
Poskusite še te mesne jedi:
- Zelenjavni zrezki v omaki.
- Goveji zrezki v omaki.
- Mini mesne kroglice v paradižnikovi omaki.
- Zrezki v čebulni omaki s šampinjoni.
- Zrezki v kremni omaki s šampinjoni.
Če ste za kaj novega, pa poskusite panirane veganske zrezke.