Meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki
Print Friendly, PDF & Email

Meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki je jed za vse, ki imajo radi mesne jedi. To mesno kosilo je polno okusa, ki ga omaki da meso, nato pa še na soncu sušeni paradižniki in špinača. Pa vse začimbe, seveda. Zraven lahko postrežemo krompir, testenine ali riž, okusna pa bo tudi kvinoja, kuskus ali kaj podobnega.

Meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki

Pripomočki za meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki

  • večja ponev

Sestavine za meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki

Za 2 osebi:

  • 180 g mesa (2 svinjska zrezka za hitro pripravo)
  • 2 žlici olivnega olja
  • 80 g čebule
  • 1 strok česna
  • 20 g na soncu sušenega paradižnika
  • 3 dl smetane za kuhanje (uporabila sem ovseno)
  • 100 g sveže špinače
  • ščep posušenega timijana
  • ščep posušenega majarona
  • 1/2 žličke mlete sladke paprike
  • 1/2 žličke domače začimbne mešanice
  • 1 žlička navadne bele moke (po potrebi)
  • 2 ščepca soli

Postopek za meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki

Priprave se lotimo tako, da na štedilnik pristavimo večjo ponev in ko se segreje, vanjo položimo zrezka, ki ju posolimo z 2 ščepcema soli. Na prvi strani ju pečemo 3 minute, na drugi 2, nato pa ju preložimo na krožnik.

Meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki

Sesekljamo 80 g čebule in stremo strok česna. Dodamo ju v vročo ponev in pražimo nekaj minut. Po potrebi dolijemo kakšno žlico vode, da se ne primeta na dno.

Meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki

Pripravimo paradižnik: za približno 20 g (3 ali 4 koščki) vloženega paradižnika vzamemo iz kozarčka in pustimo, da olje po večini odteče. Nato paradižnik sesekljamo na manjše koščke in ga dodamo v ponev. Pražimo par minut.

Meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki

Zdaj dolijemo 3 dl smetane za kuhanje. Uporabila sem ovseno, lahko pa uporabimo tudi katero drugo.

Meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki

Če je smetana za kuhanje precej tekoča, lahko po želji dodamo žličko moke, ki jo zmešamo z 2 žlicama hladne vode, sicer pa ta korak izpustimo.

Meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki

V omako vmešamo ščep posušenega majarona, timijana, pol žličke sladke paprike in domače začimbne mešanice. Premešamo.

Meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki

Na vrsti je špinača: 100 g listov sveže špinače očistimo in jih dodamo v ponev. Špinači se bo zaradi toplote volumen zmanjšal. Med mešanjem na zmernem ognju kuhamo 5 minut.

Meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki

Čas je, da v omako vrnemo meso. Zrezka in sok položimo v ponev in pokrito kuhamo še nekaj minut.

Meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki

Tako, meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki je pripravljeno. Zraven postrežemo, kar v tistem trenutku našemu želodčku najbolj tekne. Dober tek!

Meso v omaki s špinačo in sušenimi paradižniki

Poskusite še te mesne jedi:

Če ste za kaj novega, pa poskusite panirane veganske zrezke.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor