Hrustljavo ocvrti jajčevci v koruznih kosmičih
Print Friendly, PDF & Email

Hrustljavo ocvrti jajčevci v koruznih kosmičih presenetijo celo tiste, ki ne marajo preveč zelenjave. Jajčevci ali malancani veljajo za dietno živilo, saj vsubujejo kar 92 % vode in zelo malo maščob, zato ni nič narobe, če si jih občasno privoščimo ocvrte. Zraven lahko postrežemo riž, kuskus ali pražen krompir. Zares odličen obrok!

Hrustljavo ocvrti jajčevci v koruznih kosmičih – pripomočki:

  • nož
  • deska za rezanje
  • 2 plitka krožnika
  • blender ali vrečka in valjar
  • papirnata brisačka
  • 3 skodelice (za paniranje)
  • vilica ali metlica za stepanje
  • ponev
  • penovka

Hrustljavo ocvrti jajčevci v koruznih kosmičih – sestavine:

  • 2 srednje velika jajčevca
  • 1 velika žlica soli
  • poper (po želji)
  • 1-2 jajci
  • nekaj žlic bele gladke moke
  • nekaj žlic zmletih koruznih kosmičev

Hrustljavo ocvrti jajčevci v koruznih kosmičih – postopek:

Jajčevce operemo in narežemo na tanke rezine oz. kolobarje, ki naj bodo debeli približno pol centimetra.

Kolobarje zložimo na plitek krožnik, jih posolimo (na obeh straneh) ter pustimo stati vsaj 20 minut.

Medtem časom si pripravimo sestavine za paniranje. V blenderju zdrobimo koruzne kosmiče, da dobimo koruzne drobtine. Če nimamo blenderja ali podobnega električnega aparata, si lahko pomagamo drugače. Namig, kako naredimo drobtine brez elektrike, najdete tukaj. Pripravimo 3 skodelice ali globoke krožnike. V enega damo moko, v drugega jajce, ki ga stepemo z vilico ali metlico, v tretjega pa zdrobljene koruzne kosmiče.

Koruzne kosmiče lahko zdrobimo na grobo ali bolj na drobno – kakor nam bolj ustreza.

Nasoljeni jajčevci čez čas spustijo vodo. Osušimo jih s papirnato brisačko.

Nato se lotimo paniranja.

Najprej jih povaljamo v moki, malce otresemo odvečno moko ter jih potopimo v razžvrkljano jajce. Na koncu jih povaljamo še v drobtinah iz koruznih kosmičev.

Panirane kolobarje zložimo na krožnik. V ponvi segrejemo olje in panirane kolobarje jajčevcev ocvremo na obeh straneh do lepe zlatorjave barve.Ocvrte jajčevce polagamo na papirnato brisačko, da vpije odvečno maščobo. Postrežemo lahko tople ali hladne. Stvar okusa. Nam so ljubši še topli.

Dober tek!

Poskusite še druge zanimive zelenjavne jedi: šparglje v listnatem testu, brstični ohrovt s praženimi semeni in jedilno bučo po indijsko.

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor