Jedilna buča po indijsko
Print Friendly, PDF & Email

Jedilna buča po indijsko je pravzaprav katerakoli jedilna buča (zelena, rumene, bela), ki jo pripravimo tako, da uporabimo izdatno količino začimb, ki prihajajo iz Indije. Pripravimo jih hitro in vonj po kariju nam pričara pravo Indijo Koromandijo okusov.

Jedilna buča po indijsko – pripomočki:

  • deska za rezanje
  • večji nož
  • ponev
  • žlička
  • lopatka

Jedilna buča po indijsko – sestavine:

  • jedilna buča (zelene, bele, rumene oz. poljubna vrsta)
  • maščoba (npr. kokosovo olje, olivno olje)
  • kari
  • kurkuma
  • sol
  • poper (po želji)
  • kajenski poper (po želji)
  • poljuben čili v prahu (po želji)

Jedilna buča po indijsko – postopek:

Na ponvi segrejemo žličko maščobe. Uporabimo kokosovo olje ali olivno olje oz. maščobo, ki jo uporabljamo tudi sicer.

Jedilno bučo operemo in osušimo. Če nimamo doma pridelane buče, je bolje, da olup odstranimo. Jedilno bučo narežemo na tanjše kolobarje – približno na pol centimetra široko. Ko se maščoba segreje jih položimo na ponev in popečemo na obeh straneh. Nekateri semena oz. notranjost buče izdolbejo, ni pa potrebno, sploh če gre za bolj mlado bučo.

Buče večkrat obrnemo, da se enakomerno pečejo na obeh straneh, vmes pa jih izdatno potrosimo z indijskimi začimbami (kari, kurkuma), ki lepo zadišijo.

Po želji lahko dodamo še poper, kajenski poper ali mlete čilije. Vmes potresemo ponev ali jih predvignemo z lopatko, da se ne primejo.

S soljo počakamo skoraj do konca, saj buče rade “spustijo vodo”.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 5 Povprečno: 4.8]

Monique

Sem ljubiteljica čokolade in začimb, predvsem cimeta. Poleg raznih sladic rada pripravim tudi kaj slastnega iz tujih kuhinj. Moji recepti so enostavni, primerni tudi za začetnike.

Dodaj odgovor