Piščanec v smetanovi omaki z bučkami
Piščanec v smetanovi omaki z bučkami je okusno in hitro pripravljeno kosilo, poleg katerega se izvrstno podajo skutini svaljki, ki jih povsem enostavno pripravimo medtem, ko se piščanec v smetanovi omaki kuha.
Pripomočki za pripravo piščanca v smetanovi omaki z bučkami:
- nož in deska za rezanje
- vok ali ponev z višjim robom, pokrovka
- kuhalnica
- jedilna žlica
- štedilnik
- ribežen
Sestavine za pripravo piščanca v smetanovi omaki z bučkami
Za 4 osebe:
- 1 večji piščančji file (600-700 g)
- 1 bučka
- timijan po okusu
- začimbna mešanica za piščanca po okusu s soljo
- dimljena mleta sladka rdeča paprika po okusu
- poper po okusu
- 180 g kisle smetane
- 1 čebula
- kokosova mast
Postopek priprave piščanca v smetanovi omaki z bučkami:
Čebulo drobno nasekljamo. Bučko naribamo na tanke rezine (lupljenje ni potrebno, če je bučka mlada). Piščanca pa narežemo na manjše kose, poljubne oblike. Piščanca začinimo z začimbno mešanico za piščanca.
Nato v voku ali višji ponvi segrejemo malo kokosove masti in na njej popražimo čebulo.
Dodamo piščanca in vse skupaj med mešanjem na zmanjšanem ognju pražimo cca. 5 minut (toliko, da se meso malo popeče).
Nato dodamo naribane bučke in preostale začimbe in vse skupaj dobro premešamo.
Kuhamo na zmernem ognju v pokritem voku 10-15 minut. Občasno pomešamo. Na koncu dodamo še kislo smetano, ki jo vmešamo v piščančje meso z bučkami.
Pokrijemo in kuhamo še 5-10 minut, toliko, da se sestavine in okusi povežejo med seboj. Po želji lahko še dosolimo ali začinimo s katero drugo začimbo, če se vam zdi da prej niste dodali dovolj začimb.
Postrežemo skupaj s poljubno prilogo (zraven se odlično poda slastni praženi krompirček ali pa skutini svaljki) in seveda solato.
Naj vam tekne!