Piščanec v smetanovi omaki z bučkami
Print Friendly, PDF & Email

Piščanec v smetanovi omaki z bučkami je okusno in hitro pripravljeno kosilo, poleg katerega se izvrstno podajo skutini svaljki, ki jih povsem enostavno pripravimo medtem, ko se piščanec v smetanovi omaki kuha.

piscanec-v-smetanovi-omaki-z-buckami (9)

Pripomočki za pripravo piščanca v smetanovi omaki z bučkami:

  • nož in deska za rezanje
  • vok ali ponev z višjim robom, pokrovka
  • kuhalnica
  • jedilna žlica
  • štedilnik
  • ribežen

Sestavine za pripravo piščanca v smetanovi omaki z bučkami

Za 4 osebe:

  • 1 večji piščančji file (600-700 g)
  • 1 bučka
  • timijan po okusu
  • začimbna mešanica za piščanca po okusu s soljo
  • dimljena mleta sladka rdeča paprika po okusu
  • poper po okusu
  • 180 g kisle smetane
  • 1 čebula
  • kokosova mast

Postopek priprave piščanca v smetanovi omaki z bučkami:

Čebulo drobno nasekljamo. Bučko naribamo na tanke rezine (lupljenje ni potrebno, če je bučka mlada). Piščanca pa narežemo na manjše kose, poljubne oblike. Piščanca začinimo z začimbno mešanico za piščanca.

piscanec-v-smetanovi-omaki-z-buckami

Nato v voku ali višji ponvi segrejemo malo kokosove masti in na njej popražimo čebulo.

piscanec-v-smetanovi-omaki-z-buckami (4)

Dodamo piščanca in vse skupaj med mešanjem na zmanjšanem ognju pražimo cca. 5 minut (toliko, da se meso malo popeče).

piscanec-v-smetanovi-omaki-z-buckami (5)

Nato dodamo naribane bučke in preostale začimbe in vse skupaj dobro premešamo.

piscanec-v-smetanovi-omaki-z-buckami (6)

Kuhamo na zmernem ognju v pokritem voku 10-15 minut. Občasno pomešamo. Na koncu dodamo še kislo smetano, ki jo vmešamo v piščančje meso z bučkami.

piscanec-v-smetanovi-omaki-z-buckami (7)

Pokrijemo in kuhamo še 5-10 minut, toliko, da se sestavine in okusi povežejo med seboj. Po želji lahko še dosolimo ali začinimo s katero drugo začimbo, če se vam zdi da prej niste dodali dovolj začimb.

Postrežemo skupaj s poljubno prilogo (zraven se odlično poda slastni praženi krompirček ali pa skutini svaljki) in seveda solato.

piscanec-v-smetanovi-omaki-z-buckami (1)

Naj vam tekne!

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor