Piščanec v smetanovi omaki z bučkami
Print Friendly, PDF & Email

Piščanec v smetanovi omaki z bučkami je okusno in hitro pripravljeno kosilo, poleg katerega se izvrstno podajo skutini svaljki, ki jih povsem enostavno pripravimo medtem, ko se piščanec v smetanovi omaki kuha.

piscanec-v-smetanovi-omaki-z-buckami (9)

Pripomočki za pripravo piščanca v smetanovi omaki z bučkami:

  • nož in deska za rezanje
  • vok ali ponev z višjim robom, pokrovka
  • kuhalnica
  • jedilna žlica
  • štedilnik
  • ribežen

Sestavine za pripravo piščanca v smetanovi omaki z bučkami

Za 4 osebe:

  • 1 večji piščančji file (600-700 g)
  • 1 bučka
  • timijan po okusu
  • začimbna mešanica za piščanca po okusu s soljo
  • dimljena mleta sladka rdeča paprika po okusu
  • poper po okusu
  • 180 g kisle smetane
  • 1 čebula
  • kokosova mast

Postopek priprave piščanca v smetanovi omaki z bučkami:

Čebulo drobno nasekljamo. Bučko naribamo na tanke rezine (lupljenje ni potrebno, če je bučka mlada). Piščanca pa narežemo na manjše kose, poljubne oblike. Piščanca začinimo z začimbno mešanico za piščanca.

piscanec-v-smetanovi-omaki-z-buckami

Nato v voku ali višji ponvi segrejemo malo kokosove masti in na njej popražimo čebulo.

piscanec-v-smetanovi-omaki-z-buckami (4)

Dodamo piščanca in vse skupaj med mešanjem na zmanjšanem ognju pražimo cca. 5 minut (toliko, da se meso malo popeče).

piscanec-v-smetanovi-omaki-z-buckami (5)

Nato dodamo naribane bučke in preostale začimbe in vse skupaj dobro premešamo.

piscanec-v-smetanovi-omaki-z-buckami (6)

Kuhamo na zmernem ognju v pokritem voku 10-15 minut. Občasno pomešamo. Na koncu dodamo še kislo smetano, ki jo vmešamo v piščančje meso z bučkami.

piscanec-v-smetanovi-omaki-z-buckami (7)

Pokrijemo in kuhamo še 5-10 minut, toliko, da se sestavine in okusi povežejo med seboj. Po želji lahko še dosolimo ali začinimo s katero drugo začimbo, če se vam zdi da prej niste dodali dovolj začimb.

Postrežemo skupaj s poljubno prilogo (zraven se odlično poda slastni praženi krompirček ali pa skutini svaljki) in seveda solato.

piscanec-v-smetanovi-omaki-z-buckami (1)

Naj vam tekne!

Ocena:
Skupaj: 28 Povprečno: 4.7]

Irena Trojar

Rada ustvarjam, pišem, vrtnarim ... Zelo rada pa tudi kuham. In ko kuham, rada eksperimentiram, se igram in ustvarjam povsem svoje jedi ... čisto vse pa začinim tudi z ljubeznijo. Upam, da vam bodo moji recepti všeč.

Dodaj odgovor