Kakijeva torta, mehka kot oblak
Jesen je obdobje, ko nas narava obdari s krasnimi sadeži in zelenjavo. Kaki je eden od teh in kakijeva torta mehka kot oblak je krasen zaključek jesensko obarvanega kosila ali pa prijeten otroški zajtrk ob spremstvu kozarca mleka.
Pripomočki za pripravo kakijeve torte
• mikser ali palični mešalnik
• mešalnik
• muhalnica
• mehnica
• peč in pekač
• skleda
Sestavine za pripravo kakijeve torte
• 230 g zrelih kakijev
• 3 jajca
• 250 g moke
• 100 g rjavega sladkorja
• 100 g masla
• 1 pecilni prašek
• 30 g čokoladnih kapljic
• sladkor v prahu za dekoracijo
Postopek priprave kakijeve torte
Jajca in sladkor stolčemo tako dolgo, da dobimo belo penasto zmes. Jajca se hitreje spenijo, če so na sobni temperaturi.
Kakije olupimo in umaknemo peške, nato jih z mikserjem ali paličnim mešalnikom zmiksamo.
Postopoma dodamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek, in stopljeno maslo, izmenično.
Nežno primešamo, kar na roke, še kakije in čokoladne kapljice.
Zmes za torto preložimo v pekač, ki smo ga predhodno namastili ali oblekli s peki papirjem in položimo v pečico segreto na 180 °C za 30-40 minut, odvisno od naše pečice. Najbolje, da z zobotrebcem preverite.
Pustimo, da se malo ohladi in okrasimo s sladkorjem v prahu.
Dober tek!