Mesno – zelenjavni namaz, kot iz vrtca
Print Friendly, PDF & Email

Malo nostalgije. Iz vrtca se radi spominjamo nekaj odličnih namazov, ki smo jih tako radi jedli za zajtrk. Ribji namaz, jajčni namaz in meni osebno najboljši, mesno-zelenjavni namaz, ki smo ga danes pripravili. Priprava je izjemno preprosta, naredite pa ga v nekaj minutah. Poskusite ga tudi vi in obudite spomine na dneve v vrtcu.
mesno-zelenjavni namaz

Pripomočki za mesno – zelenjavni namaz:

  • deska za rezanje, nož
  • multipraktik

Sestavine za mesno – zelenjavni namaz:

  • 4 debelejše rezine posebne ali pariške salame (mi smo vzeli posebno salamo z vrtninami)
  • 2 trdo kuhani jajci
  • 5 srednje velikih kislih kumaric
  • 1 žlica majoneze
  • 1 čajna žlička gorčice
  • košček masla

Postopek priprave mesno – zelenjavnega namaza:

Skuhamo dve trdo kuhani jajci. Trdo kuhana jajca pripravimo tako, da v hladno vodo damo jajca, zavremo in pustimo vreti 8 minut. Ohladimo jih, olupimo in narežemo na koščke. Koščki ne rabijo biti enakomerni, saj jih bomo na koncu zmleli.

Narežemo tudi posebno salamo.

Narežemo tudi kisle kumarice.

Vse narezane sestavine damo v multipraktik. Dodamo še majonezo, gorčico in maslo.

Pasiramo tako dolgo, da so zmleti vsi koščki v namazu.

mesno-zelenjavni namaz 5

Namaz namažemo na kos svežega kruha ali na opečenec.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 21 Povprečno: 4.3]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor