Kakijeva torta, mehka kot oblak
Print Friendly, PDF & Email

Jesen je obdobje, ko nas narava obdari s krasnimi sadeži in zelenjavo. Kaki je eden od teh in kakijeva torta mehka kot oblak je krasen zaključek jesensko obarvanega kosila ali pa prijeten otroški zajtrk ob spremstvu kozarca mleka.

Kakijeva torta, mehka kot oblak

Pripomočki za pripravo kakijeve torte

• mikser ali palični mešalnik
• mešalnik
• muhalnica
• mehnica
• peč in pekač
• skleda

Sestavine za pripravo kakijeve torte

Kakijeva torta, mehka kot oblak• 230 g zrelih kakijev
• 3 jajca
• 250 g moke
• 100 g rjavega sladkorja
• 100 g masla
• 1 pecilni prašek
• 30 g čokoladnih kapljic
• sladkor v prahu za dekoracijo

Postopek priprave kakijeve torte

Jajca in sladkor stolčemo tako dolgo, da dobimo belo penasto zmes. Jajca se hitreje spenijo, če so na sobni temperaturi.

Kakijeva torta, mehka kot oblak

Kakije olupimo in umaknemo peške, nato jih z mikserjem ali paličnim mešalnikom zmiksamo.

Kakijeva torta, mehka kot oblak

Postopoma dodamo moko, ki smo ji primešali pecilni prašek, in stopljeno maslo, izmenično.

Kakijeva torta, mehka kot oblak

Kakijeva torta, mehka kot oblak

Nežno primešamo, kar na roke, še kakije in čokoladne  kapljice.

Kakijeva torta, mehka kot oblak

Zmes za torto preložimo v pekač, ki smo ga predhodno namastili ali oblekli s peki papirjem in položimo v pečico segreto na 180 °C za 30-40 minut, odvisno od naše pečice. Najbolje, da z zobotrebcem preverite.

Kakijeva torta, mehka kot oblak

Pustimo, da se malo ohladi in okrasimo s sladkorjem v prahu.

Kakijeva torta, mehka kot oblak

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor