Mlečni riž
Prihajajo vedno hladnejši dnevi, ko se zvečer prileže topla večerja. Mlečni riž je odlična večerja v teh dneh, pripravimo pa ga lahko tudi za zajtrk. Priprava je enostavna, jed nas pogreje in spomni na stare čase.
Postrežemo ga lahko brez dodatkov, lahko pa ga potresemo s kakavom, dodamo rozine, suhe slive ali nanj naribamo limonino lupinico.
Mlečni riž – pripomočki:
- lonec
- žlica
- cedilo
- kuhinjska tehtnica in merica za tekočino
Mlečni riž – sestavine:
Za dve osebi
- 150 g riža
- 6 dl mleka
- 20 g masla
- žlička vanilijevega sladkorja
- 2 žlici sladkorja
Mlečni riž – postopek:
Riž operemo in odcedimo. Mleko zavremo in nato vanj stresemo riž. Kuhamo 15 minut in vmes mešamo.
Nato v mlečni riž dodamo maslo, sladkor in vanilijev sladkor in mešamo, dokler se maslo ne razpusti in se riž skuha – kakšnih 5 do 10 minut. Vmes mlečni riž poskusimo in po želji dodatno sladkamo. Ko je mlečni riž kuhan, ga toplega postrežemo.
Dober tek!