Mlečni riž
Print Friendly, PDF & Email

Prihajajo vedno hladnejši dnevi, ko se zvečer prileže topla večerja. Mlečni riž je odlična večerja v teh dneh, pripravimo pa ga lahko tudi za zajtrk. Priprava je enostavna, jed nas pogreje in spomni na stare čase.

Postrežemo ga lahko brez dodatkov, lahko pa ga potresemo s kakavom, dodamo rozine, suhe slive ali nanj naribamo limonino lupinico.

mlecni-riz-1

Mlečni riž – pripomočki:

  • lonec
  • žlica
  • cedilo
  • kuhinjska tehtnica in merica za tekočino

Mlečni riž – sestavine:

Za dve osebi

  • 150 g riža
  • 6 dl mleka
  • 20 g masla
  • žlička vanilijevega sladkorja
  • 2 žlici sladkorja

Mlečni riž – postopek:

Riž operemo in odcedimo. Mleko zavremo in nato vanj stresemo riž. Kuhamo 15 minut in vmes mešamo.

mlecni-riz-3

Nato v mlečni riž dodamo maslo, sladkor in vanilijev sladkor in mešamo, dokler se maslo ne razpusti in se riž skuha – kakšnih 5 do 10 minut. Vmes mlečni riž poskusimo in po želji dodatno sladkamo. Ko je mlečni riž kuhan, ga toplega postrežemo.

mlecni-riz-4

mlecni-riz-0

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 72 Povprečno: 4.3]

Manca Rudolf

Hej! Sem Manca Rudolf, avtorica kulinaričnega bloga Rudolfova malca (http://www.rudolfovamalca.com/), kamor objavljam recepte, priporočila in druga (kulinarična) doživetja. Sem zagovornica sezonske, lokalne, doma pridelane hrane. Rada imam preproste recepte, hkrati pa se izogibam uporabe vnaprej pripravljenih polizdelkov – raje čim več pripravim sama. Sem tudi ljubiteljica glasbe, zborovskega petja, slovenskih narečij, dobrih knjig, francoskega jezika, našega planeta, (ročno izdelanega) nakita, prikupnih kuharskih pripomočkov in dobre hrane.

Dodaj odgovor