Pleskavica v lepinji, ki to ni
Print Friendly, PDF & Email

Obožujem pleskavice v lepinji, zraven kajmak in tisto sladko čebulo, ki se ji nikakor ne morem upreti. Pa četudi moram zato, pol cel dan žvečiti mentolove orbitke. Ko boste preizkusili recept pleskavica v lepinji, ki to ni, vam zagotavljam, da jih boste pogosto pekli.

pleskavica-v-lepinji-ki-to-ni-6

Pleskavica v lepinji, ki to ni – pripomočki:

  • posoda za testo
  • tehtnica
  • ponev
  • posoda za meso

Pleskavica v lepinji, ki to ni – sestavine:

Testo:

  • 500 g gladke moke
  • 1 vrečica suhega kvasa ali pol kocke svežega
  • žlička sladkorja
  • žlička soli
  • 3 dl vode
  • 2 žlici olja

Pleskavice:

  • 500 g mešanega mletega mesa
  • 1 manjša čebula
  • 1 strok česna
  • mleti poper
  • sol
  • domača suha vegeta
  • žlica olja
  • 2 žlici mineralne vode (radenska)

Pleskavica v lepinji, ki to ni – postopek:

Moko presejemo v posodo, dodamo kvas, sladkor, sol, olje in vodo ter zamesimo v testo. Mesimo temeljito cca. 10 minut. Testo naj bo bolj mehko. Pustimo, da vzhaja vsaj 30 minut.

pleskavica-v-lepinji-ki-to-ni-1

Med tem ko testo vzhaja, zmešamo meso za pleskavice. Mletemu mesu dodamo na drobno sesekljano čebulo, česen, poper, radensko, žlico olja, domačo suho vegeto, sol in temeljito premešamo.

pleskavica-v-lepinji-ki-to-ni-2

Testo razdelimo na 10 kupčkov. Delovno površino si naoljimo in damo nanj kupček testa ter ga z naoljenimi prsti raztegnemo na vse strani. Na sredino damo meso za pleskavice in ga razporedimo po testu. Testo zapremo kot prikazuje postopek na sliki.

pleskavica-v-lepinji-ki-to-ni-3V ponvi segrejemo olje na srednji vročini (indukcija 5) in lepinje počasi ocvremo z obeh strani.

pleskavica-v-lepinji-ki-to-ni-4

Pleskavico v lepinji, ki to ni postrežemo s svežo čebulo in s pomako, ki jo zmešamo iz kisle smetane in kremnega sira.

pleskavica-v-lepinji-ki-to-ni-5

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 8 Povprečno: 4.8]

Dodaj odgovor