Popečene banane s sladoledom
Popečene banane s sladoledom so božansko dobre, čeprav so pripravljene izredno hitro. Potrebujemo le nekaj sestavin, ki jih imamo verjetno že doma, spomniti se moramo le na nakup sladoleda. Ta sladica je odlična, če nimamo časa vnaprej pripravljati kaj sladkega, bi pa vseeno radi razveselili naše goste ali pa se je nam zluštalo nekaj dobrega. Prav gotovo se ta sladka jed lahko kosa z drugimi, za katere smo porabili precej več časa. Poglejmo, kako jo pripravimo.
Pripomočki za popečene banane s sladoledom:
- večja ponev
- 2 servirna krožnika ali skledici
Sestavine za popečene banane s sladoledom:
Za 2 osebi:
- 2 banani
- 1 žlička masla
- 2 žlici ruma
- za 2 kepici vanilijevega sladoleda
- 4 piškoti
Postopek za popečene banane s sladoledom:
Banani olupimo in ju prerežemo na pol, potem pa vse dele prerežemo še po dolgem, tako da dobimo 8 delov. V ponev damo žličko masla in jo postavimo na štedilnik. Ko se maslo stopi, nanj položimo banane z ravno stranjo navzdol.
Banane pečemo na zmerni temperaturi približno 5 minut, nato pa jih previdno obrnemo, da se zapečejo še na drugi strani. Po potrebi dolijemo kakšno žlico vode, saj bo začel nastajati karamelast sirup.
Ko so banane popečene, jih položimo na krožnika. V ponev vlijemo za 2 žlici ruma.
Ponev pristavimo na štedilnik in še malo pokuhamo.
Nastali sirup prelijemo čez banane na krožniku. Dodamo še po kepico sladoleda na vsakega in piškota (enega lahko zdrobimo in večje in manjše drobtine posujemo po celem krožniku). Prijetno sladkanje!
Iz banan pripravite še te okusne sladice:
- Sladoledni napitek z banano.
- Bananini mafini z bučko.
- Bananin kruh z datlji in orehi.
- Orehove kocke z bananino kremo in čokolado.
- Torta s popečenimi bananami in čokoladno smetano.