Ocvrte kruhove rezine
Ni boljšega od dobrih starih receptov naših babic ki so nam popestrile čas otroštva. Recept za ocvrte kruhove rezine, po domače šnite, je zagotovo eden od teh. Predlagam, da poskusite narediti ta čudovit zajtrk, večerjo ali prigrizek. To je preprost in na hitro narejen obrok odličnega okusa, ki ne zahteva veliko časa niti sestavin, pa še porabili boste zaloge starega kruha.
Ocvrte kruhove rezine – pripomočki:
- ponev za praženje
- globok krožnik ali posoda
- vilica za obračanje kruha
- papirnata kuhinjska brisača
Ocvrte kruhove rezine – sestavine:
- 8 do 10 kosov starega kruha
- 2 celi jajci
- 1 dl mleka
- olje
- sol
Ocvrte kruhove rezine – postopek:
Narežemo kruh na šnite debeline približni 1 centimeter.
V globlji krožnik ali posodo razbijemo 2 celi jajci, dodamo 1 dl mleka in dobro premešamo z vilico, da se vse sestavine združijo.
V ponev nalijemo olje (okoli 2 dl) in pustimo, da se segreje na štedilniku. Narezane kose kruha pomočimo v narejeno zmes – najprej z ene, nato pa še z druge strani (ne puščamo v posodi, da se kruh povsem napoji).
Položimo na segreto olje v ponvi in ocvremo. Ko kruh pridobi zlato rumeno barvo ga obrnemo še na drugo stran.
Ocvrt kruh je pripravljen, položimo ga na papirnato kuhinjsko brisačo da vpije odvečno maščobo. Predlagam da ocvrte kruhove rezine postrežete ob skodelici jogorta ali mleka.
Dober tek!