Nika Krmec – Pisana kvinoja
Print Friendly, PDF & Email

Nika Krmec je predvsem mlajši populaciji dobro poznana slovenska Instagram influencerka, z več kot 41.000 sledilci. Marsikdo pa se je najbrž spomni iz najstniške skupine Foxy Teens. Danes se Nika ukvarja z veliko različnimi stvarmi, med drugim poje tudi spremljevalni vokal Challe Salleta, je igralka v videospotih, sinhronizira risanke in je, kot že omenjeno influencerka. Pa še kaj bi se našlo. V prostem času se druži s prijatelji in s svojo psičko Skeyti. Nika je prava gurmanka in rada dobro je. Ker rada tudi kuha, se je odločila, da z nami podeli recept za pisano kvinojo. Jed je zelo okusna, hitro pripravljena in tudi zdrava.

Za pisano kvinojo po receptu Nike Krmec boste potrebovali

Za 2-3 osebe potrebujemo:

  • 1 skodelico kvinoje (cca 220g)
  • 1 zeleno papriko (cca 200g)
  • 1 rdečo papriko (cca 200g)
  • 2 paradižnika (cca 300g)
  • 1 čebulo (cca 150g)
  • 3 stroke česna
  • olje
  • peteršilj
  • Vegeto (priporočamo domačo)
  • sol po okusu
  • kajenski poper po okusu
  • baziliko po okusu
  • 1 limono
  • malo naribanega sira

Nika Krmec pisano kvinojo pripravi takole

Najprej narežemo zelenjavo. Čebulo in česen na malo manjše koščke. Papriki in paradižnika pa na malo večje koščke.

 

In smo pripravljeni za kuhanje.

Kvinjo stresemo v posodo in dodamo vodo. Sama sem dala razmerje 1:3, se pravi skodelica kvinoje in 3 skodelice vode in kvinojo kuhamo približno 20 minut (vode ne pokuhamo do konca).

V ponev vlijemo olje (jaz sem uporabila kar olivno) in dodamo čebulo in papriki in vse skupaj popražimo.

Nato dodamo česen in pustimo, da se kuha naprej.

Potem jed začnimo. Dodamo peteršilj, Vegeto, sol, kajenski poper in baziliko. Nika pravi, da z začimbami kar radodarno. Malo premešamo in potem dodamo še paradižnika.

Med tem, ko se jed kuha, ožamemo limono in odcedimo kvinjo (malo vode pustimo), moja se je toliko pokuhala, da sem jo stresla direktno med zelenjavo.

Na koncu jedi, dodamo še limono. Kuhamo še nekje 3 minute in jed je gotova.

Ko jed postrežemo na vrh posujemo še nekaj naribanega sira. Jaz sem izbrala kar ementalca. Nika še predlaga, da je pisana kvinoja super tudi v kombinaciji s piščancem, ki ga lahko dodamo že kar na začetku same kuhe.

Dober tek. 🙂

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Sandra

Obožujem peko in ustvarjanje v kuhinji - sicer, če bi to povedali moji mami oziroma moji celi družini 5 let nazaj bi se vam smejali :). Rada odkirvam nove okuse, nove sladice in z njimi presenetim domače in prijatelje. Čokoholik, nora na kokos, pa še kaj bi se našlo :).

Dodaj odgovor