Zelenjavne tortilje s smetano
Print Friendly, PDF & Email

Zelenjavne tortilje s smetano so hitro pripravljene in okusne. Tortilje izvirajo iz Mehike, kjer jih uporabljajo kar namesto kruha, največkrat so iz koruzne ali pšenične moke. Nadevamo jih z različnimi nadevi, jaz vam bom tokrat predstavila recept za enega izmed mojih najljubših nadevov.

Zelenjavne tortilje s smetano

Zelenjavne tortilje s smetano – pripomočki:

  • 2 skledi
  • krožnik na katerem bomo zvijali tortilje
  • posoda za praženje ali vok
  • kuhalnica
  • nož
  • deska za rezanje
  • ribežen
  • žlička
  • žlica

Zelenjavne tortilje s smetano – sestavine:

Za 4 tortilje oziroma za 2 osebi

  • 2 manjši bučki čajoti (lahko vzamete tudi druge vrste bučk)
  • manjša glava zgodnjega zelja
  • 200 g kuhanega fižola
  • 4 tortilje
  • 250 ml smetane za kuhanje
  • ščepec muškatnega oreščka
  • žlička mlete kumine
  • žlička česna v prahu (ali strok svežega česna)
  • pol žlička kurkume
  • ščepec ingverja v prahu
  • sol in poper po okusu
  • žlica olja

Zelenjavne tortilje s smetano – postopek:

Najprej olupimo čajoti in jima odstranimo koščice. Nato ju naribamo. Zelje očistimo in ga narežemo.

Zelenjavne tortilje s smetano 1

Na dobro segretem olju, prepražimo najprej naribani čajoti. Dodamo še narezano zelje in solimo. Malo zalijemo z vodo in dušimo do mehkega.

Zelenjavne tortilje s smetano 2

Ko se zelenjava zmehča, zalijemo s smetano za kuhanje in dodamo česen, kumino, kurkumo, ingver, muškatni orešček ter popopramo po okusu.

Zelenjavne tortilje s smetano 3

Na koncu dodamo še kuhan fižol in kuhamo še par minut, da se fižol dobro pregreje.

Zelenjavne tortilje s smetano 4

Tortilje segrejemo v ponvi in jih za minuto popečemo na vsaki strani. Olje ni potrebno.

Zelenjavne tortilje s smetano 5

Toplo tortiljo damo na krožnik in jo celo premažemo z zelenjavnim nadevom. Zavijemo jo kot zavitek. Tortilje se pripravljene.

Zelenjavne tortilje s smetano 6

Namig
Če želimo pripraviti veganske tortilje, lahko smetano za kuhanje nadomestimo s kokosovim mlekom. Sestavine lahko tudi poljubno dodajate in spreminjate, le osnova naj ostane zelje in bučke.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.7]

Dodaj odgovor