Testo za pizzo iz cvetače
Vam diši pizza? Mogoče bolj “zdrava” pizza oz. manj kalorično testo? Sama jo večkrat naredim iz testa, ki ne vsebuje moke in kvasa, ampak cvetačo.
Testo za pizzo iz cvetače – pripomočki:
- skledo
- peki papir
- palični mešalnik – sekljalnik
- ribežen
- lonec z vodo
Testo za pizzo iz cvetače – sestavine:
Za dve manjši pizzi
- 400 g drobno sesekljane cvetače
- 220 g mozzarele
- 1 jajce
- sol, poper
- poljubni nadev za pizzo
Testo za pizzo iz cvetače – postopek priprave:
Cvetačo očistimo in natrgamo na manjše cvetove. Cvetove damo v palični sekljalnik in na hitro sesekljamo cvetačo. V loncu zavremo vodo, ki smo jo solili. V vrelo vodo stresemo cvetačo in jo kuhamo 1 min. Nato jo odcedimo in ohladimo.
Naribamo mozzarelo. V skledo stresemo cvetačo, dodamo mozzarelo, jajce, sol in poper. Vse skupaj premešamo v homogeno zmes.
Pečico segrejemo na 200 °C. Na peki papir stresemo maso in jo s pomočjo žlice ali lopatke oblikujemo/razvaljamo v poljubno obliko, 0,5 cm na debelo.
Pečemo 10 min. Nato vzamemo iz pečice in nadevamo po želji.
Pečemo še 10 min in pizza je pečena.
Okusno in zdravo. Dober tek.