Sočni piščanec v smetanovi omaki z vinom
Sem ena izmed tistih, ki se trudi jesti »fit« hrano. In kaj je boljšega, kot skuhati pusta piščančja prsa, da ja ne bomo pridobili kakšnega kilogramčka že med kosilom. No ja, priznam, tudi meni ne diši ravno zgoraj opisana jed. Zato sem si vse skupaj malo priredila in z vami delim recept, kako pusta piščančja prsa postanejo sočni piščanec v smetanovi omaki z vinom.
Sočni piščanec v smetanovi omaki z vinom – pripomočki:
- ponev
- pokrovka
- kuhalnica
- deska za rezanje
- oster nož
Sočni piščanec v smetanovi omaki z vinom – sestavine:
Za 1 osebo
- 250 g piščančjih prsi
- velika žlica masla
- smetana za kuhanje
- 4 velike žlice belega vina
- manjša čebula
- sol
- kurkuma v prahu
- poper
- ingver v prahu
- rdeča paprika v prahu
- svež peteršilj
Sočni piščanec v smetanovi omaki z vinom – priprava:
V ponvi stopite veliko žlico masla. Na malo večje koščke nasekljajte čebulo in jo dodajte maslu.
Na trakce ali poljubno velike koščke narežite piščančja prsa in jih dajte v ponev, ko čebula malo postekleni.
Počakajte, da se piščanec malo popeče.
Nato ga potresite s kurkumo, poprom, ingverjem in rdečo papriko. Za še več okusa pa dodajte tudi ščepec soli.
Premešajte in vse skupaj zalijte z vinom.
Pokrijte za par minut s pokrovko, da bo piščanec ostal res sočen.
Dvignite pokrovko, premešajte in pustite, da vino izpari.
Nato piščančja prsa prelijte s poljubno količino smetane za kuhanje.
Premešajte in pustite na zmernem ognju.
Kmalu bo vsa odvečna tekočina izhlapela, piščanec pa bo ostal sočen.
Stresite vse skupaj na krožnik in okrasite z nasekljanim peteršiljem.
Sama poleg tega vedno pojem ogromno skledo solate ali pa si kot prilogo na pari skuham zelenjavo. Včasih pa dodam še več beljakovin, tako da čez piščančje prsi zlijem 2 jajci. Ni mi potrebno poudarjati, da je napisan osnovni recept za sočnega piščanca, kateremu lahko vsak doda katerekoli sestavine želi in svoji domišljiji da duška.