Sočni piščanec v smetanovi omaki z vinom
Print Friendly, PDF & Email

Sem ena izmed tistih, ki se trudi jesti »fit« hrano. In kaj je boljšega, kot skuhati pusta piščančja prsa, da ja ne bomo pridobili kakšnega kilogramčka že med kosilom. No ja, priznam, tudi meni ne diši ravno zgoraj opisana jed. Zato sem si vse skupaj malo priredila in z vami delim recept, kako pusta piščančja prsa postanejo sočni piščanec v smetanovi omaki z vinom.

socni piscanec_12

Sočni piščanec v smetanovi omaki z vinom – pripomočki:

  • ponev
  • pokrovka
  • kuhalnica
  • deska za rezanje
  • oster nož

Sočni piščanec v smetanovi omaki z vinom – sestavine:

Za 1 osebo

  • 250 g piščančjih prsi
  • velika žlica masla
  • smetana za kuhanje
  • 4 velike žlice belega vina
  • manjša čebula
  • sol
  • kurkuma v prahu
  • poper
  • ingver v prahu
  • rdeča paprika v prahu
  • svež peteršilj

Sočni piščanec v smetanovi omaki z vinom – priprava:

V ponvi stopite veliko žlico masla. Na malo večje koščke nasekljajte čebulo in jo dodajte maslu.

socni piscanec_2

Na trakce ali poljubno velike koščke narežite piščančja prsa in jih dajte v ponev, ko čebula malo postekleni.

socni piscanec_3

Počakajte, da se piščanec malo popeče.

socni piscanec_4

Nato ga potresite s kurkumo, poprom, ingverjem in rdečo papriko. Za še več okusa pa dodajte tudi ščepec soli.

Nasvet
Sami lahko brez skrbi eksperimentirate z začimbami in jih dodajate po okusu.

socni piscanec_5

Premešajte in vse skupaj zalijte z vinom.

socni piscanec_6

Pokrijte za par minut s pokrovko, da bo piščanec ostal res sočen.

socni piscanec_7

Dvignite pokrovko, premešajte in pustite, da vino izpari.

socni piscanec_8

Nato piščančja prsa prelijte s poljubno količino smetane za kuhanje.

socni piscanec_9

Premešajte in pustite na zmernem ognju.

socni piscanec_10

Kmalu bo vsa odvečna tekočina izhlapela, piščanec pa bo ostal sočen.

socni piscanec_11

Stresite vse skupaj na krožnik in okrasite z nasekljanim peteršiljem.

socni piscanec_13

Sama poleg tega vedno pojem ogromno skledo solate ali pa si kot prilogo na pari skuham zelenjavo. Včasih pa dodam še več beljakovin, tako da čez piščančje prsi zlijem 2 jajci. Ni mi potrebno poudarjati, da je napisan osnovni recept za sočnega piščanca, kateremu lahko vsak doda katerekoli sestavine želi in svoji domišljiji da duška.

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 4.3]

Nina Jesih

Sem umetnostna zgodovinarka ter kuratorka iz Ljubljane in zelo rada jem. Še posebej nezdravo hrano, zato jo poskušam usklajevati z zdravimi recepti in naravnimi rešitvami, s katerimi ohranjam fit telo in duha.

Dodaj odgovor