Sočna kunčja bedra iz pokrite ponve
Print Friendly, PDF & Email

Premalo se zavedamo pozitivnih lastnosti kunčjega mesa za naše zdravje, zato je ta vrsta mesa le redko prisotna na naših jedilnikih. Kunčje meso vsebuje od vseh vrst mesa najmanj kalorij in maščob, zato ga je primerno vključiti tudi v diete za lajšanje bolezni srca in ožilja ter shujševalne diete. Po drugi strani pa je kunčevina bogata s proteini in nenasičenimi maščobami.

Sočna kunčja bedra iz pokrite ponve

Pripomočki za sočna kunčja bedra iz pokrite ponve:

  • teflonska ponev s pokrovom
  • štedilnik
  • nož
  • vilice za obračanje
  • deska za rezanje

Sestavine za sočna kunčja bedra iz pokrite ponve:

  • 4 kunčje bedra
  • sol
  • poper
  • timijan
  • rožmarin
  • olivno olje

Postopek za sočna kunčja bedra iz pokrite ponve:

Kunčja bedra razporedimo po deski in odstranimo morebitno maščobo. Kose mesa solimo in popramo ter jim dodamo začimbi rožmarin in timijan.

Socne kuncje bedre iz pokrite ponve posoljene

Ponev segrejemo in dno prekrijemo z olivnim oljem. Na segreto olje položimo kunčja bedra in jih najprej rahlo zapečemo brez pokrova (približno 2 minuti) po eni strani.

Sočna kunčja bedra iz pokrite ponve

Nato ponev pokrijemo in meso dušimo približno 30 minuti. Na polovici časa bedra obrnemo in pečemo 2 minuti brez pokrova, da se zapečejo še na drugi strani.

Sočna kunčja bedra iz pokrite ponve

Namig
Ob kunčjem mesu se prileže pečen krompir (priporočam hitro pripravljene krompirjeve rezine s solnim cvetom) in kozarec rdečega vina. Priporočam, da starejše kunčje meso dušite dlje časa, da se zmehča.

Dober tek!

 

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor