Sočna kunčja bedra iz pokrite ponve
Premalo se zavedamo pozitivnih lastnosti kunčjega mesa za naše zdravje, zato je ta vrsta mesa le redko prisotna na naših jedilnikih. Kunčje meso vsebuje od vseh vrst mesa najmanj kalorij in maščob, zato ga je primerno vključiti tudi v diete za lajšanje bolezni srca in ožilja ter shujševalne diete. Po drugi strani pa je kunčevina bogata s proteini in nenasičenimi maščobami.
Pripomočki za sočna kunčja bedra iz pokrite ponve:
- teflonska ponev s pokrovom
- štedilnik
- nož
- vilice za obračanje
- deska za rezanje
Sestavine za sočna kunčja bedra iz pokrite ponve:
- 4 kunčje bedra
- sol
- poper
- timijan
- rožmarin
- olivno olje
Postopek za sočna kunčja bedra iz pokrite ponve:
Kunčja bedra razporedimo po deski in odstranimo morebitno maščobo. Kose mesa solimo in popramo ter jim dodamo začimbi rožmarin in timijan.
Ponev segrejemo in dno prekrijemo z olivnim oljem. Na segreto olje položimo kunčja bedra in jih najprej rahlo zapečemo brez pokrova (približno 2 minuti) po eni strani.
Nato ponev pokrijemo in meso dušimo približno 30 minuti. Na polovici časa bedra obrnemo in pečemo 2 minuti brez pokrova, da se zapečejo še na drugi strani.
Dober tek!