Slastni polnjeni paradižniki
Polnjeni paradižniki so zdrava in barvita priloga. Lahko pa služijo kot glavna jed z veliko skledo solate. Danes ga bomo polnili z bulgurjem in zelenim grahom. Bulgur je sicer odlična in zdrava izbira, vendar če ga nimate, ga lahko zamenjate z rižem ali kakšno drugo kašo, lahko tudi v kombinaciji z mletim mesom.
Slastni polnjeni paradižniki – pripomočki:
- nož
- žlička
- pekač
- pečica
- ponev
- skodelica
- kuhalnica
Slastni polnjeni paradižniki – sestavine:
- 6 približno enako velikih in okroglih paradižnikov
- skodelica bulgurja
- skodelica zelenega graha
- 150 g sira
- žlička soli
- žlička mešanice začimb
- lističi piccolino bazilike
- 5 žličk olivnega olja
Slastni polnjeni paradižniki – postopek:
Paradižnikom z nožem odrežemo klobučke in jih prihranimo. Z žličko in s pomočjo noža izdolbemo sredico paradižnika in jih poveznemo na glavo, da se odteče tekočina.
Bulgur skupaj z grahom dušimo do mehkega oz. do prijetnega al dente ugriza. Med dušenjem dodamo začimbe in sol. Ko smo bulgur odstavili iz ognja, vanj umešamo 3/4 količine sira in napolnimo paradižnike. Po vrhu potrosimo 1/4 sira, ki smo ga prihranili in na vrh položimo lističe piccolino bazilike.
Čez napolnjen paradižnik poveznemo klobučke, ki smo jih na začetku odrezali in prihranili ter jih zložimo v pekač. Vsak paradižnik posebej prelijemo z žličko olivnega olja. Pečemo na srednji rešetki predhodno ogrete pečice na 175 stopinj Celzija, 20 minut.
Dober tek!