Slastni polnjeni paradižniki
Print Friendly, PDF & Email

Polnjeni paradižniki so zdrava in barvita priloga. Lahko pa služijo kot glavna jed z veliko skledo solate. Danes ga bomo polnili z bulgurjem in zelenim grahom. Bulgur je sicer odlična in zdrava izbira, vendar če ga nimate, ga lahko zamenjate z rižem ali kakšno drugo kašo, lahko tudi v kombinaciji z mletim mesom.

slastni-polnjeni-paradizniki-1

Slastni polnjeni paradižniki – pripomočki:

  • nož
  • žlička
  • pekač
  • pečica
  • ponev
  • skodelica
  • kuhalnica

Slastni polnjeni paradižniki – sestavine:

  • 6 približno enako velikih in okroglih paradižnikov
  • skodelica bulgurja
  • skodelica zelenega graha
  • 150 g sira
  • žlička soli
  • žlička mešanice začimb
  • lističi piccolino bazilike
  • 5 žličk olivnega olja

Slastni polnjeni paradižniki – postopek:

Paradižnikom z nožem odrežemo klobučke in jih prihranimo. Z žličko in s pomočjo noža izdolbemo sredico paradižnika in jih poveznemo na glavo, da se odteče tekočina.

slastni-polnjeni-paradizniki-2

Bulgur skupaj z grahom dušimo do mehkega oz. do prijetnega al dente ugriza. Med dušenjem dodamo začimbe in sol. Ko smo bulgur odstavili iz ognja, vanj umešamo 3/4 količine sira in napolnimo paradižnike. Po vrhu potrosimo 1/4 sira, ki smo ga prihranili in na vrh položimo lističe piccolino bazilike.

slastni-polnjeni-paradizniki-3

Čez napolnjen paradižnik poveznemo klobučke, ki smo jih na začetku odrezali in prihranili ter jih zložimo v pekač. Vsak paradižnik posebej prelijemo z žličko olivnega olja. Pečemo na srednji rešetki predhodno ogrete pečice na 175 stopinj Celzija, 20 minut.

slastni-polnjeni-paradizniki-4

Dober tek!

Dodaj odgovor