Slasten ratatouille malo drugače
Za tiste, ki ne veste: “Ratatouille” je jed sestaviljena iz mešanice zelenjave – predvsem bučk in jajčevcev. Pomembno vlogo igra tudi česen in paradižnikova omaka. Originalni recepti so komplicirani, slasten ratatouille malo drugače pa je zelo enostavna verzija te znane jedi, ki je gotova v 25 minutah. Pa poglejmo …
Slasten ratatouille malo drugače – pripomočki:
- 3 plastične posodice
- deska in nož
- lupilec
- širša kozica
- štedilnik
Slasten ratatouille malo drugače – sestavine:
(za 2 osebi)
- polovica čebule
- 2 stroka česna
- 1 korenček
- polovica večje bučke
- polovica jajčevca
- 250 ml paradižnikove mezge (lahko dodate tudi dva paradižnika narezana na kocke)
- 100 ml vode
- sol in poper
- ščep majarona
- ščep rdeče paprike
- 2 žlici olivnega olja
Slasten ratatouille malo drugače – postopek:
Vso zelenjavo operemo in narežemo na kocke. Bučke in jajčevca ni potrebno olupiti. Čebulo in česen narežemo na drobne kocke in prepražimo na olju.
Dodamo še korenček in pokrito pražimo nekaj minut, da se korenček omehča. V kolikor se vam prijema na posodo, lahko dolijte malo vode.
Nato dodamo še bučko in jajčevec narezano na kocke ter sol, poper, papriko in majaron.
Prilijemo malo vode in vse skupaj kuhamo dokler se vsa zelenjava ne omehča. V kolikor vam je ljubša trša zelenjava oziroma “al dente” je ni potrebno kuhati dlje časa. Nekje na pol poti do kuhane zelenjave prilijemo še pradižnikovo mezgo.
Ker se bo omaka začela gostiti, počasi prilivamo še malo vode. Zelenjava naj vre na srednjem ognju še 5 – 10 minut.
Slasten ratatouille malo drugače je gotov v slabih 30 minutah. Zraven lahko postrežemo popečeno meso in na mizi imamo lahko in zdravo kosilo. Dober tek!