Sladki pire krompir
Print Friendly, PDF & Email

Pire krompir – jed oziroma priloga, ki jo ima večina ljudi zelo rada. Zakaj ne bi naredili malce drugačnega, sladkega? Sladki krompir je namreč zelo zdrav, ampak marsikdo ni navajen na njegov okus. Če ga pripravimo kot pire, je pa res odličen in vas bo gotovo navdušil.

Sladki pire krompir

Sladki pire krompir – pripomočki:

  • tlačilka za pripravo pire krompirja

Sladki pire krompir – sestavine:

  • 400 do 500 g sladkega krompirja
  • 2 do 4 žlice masla
  • 1 žlička soli
  • 1 strok česna
  • žlica oljčnega olja
  • 100 ml mleka
  • ščepec soli, popra in muškatnega oreščka

Sladki pire krompir – postopek priprave:

Sladki krompir olupimo, narežemo na drobno in kuhamo približno pol ure, dokler se ne zmehča. Sladki pire krompir

Ko je krompir kuhan, mu dodamo maslo, začimbe, česen, olje in mleko. Kdor ne mara česna, ga lahko izpusti.

Sladki pire krompir

Vse skupaj pretlačimo s tlačilko za pire krompir. Kdor želi, si lahko pomaga tudi z električnim mešalnikom ali paličnim mešalnikom, a osebno tega ne maram, ker je potem struktura drugačna, bolj lepljiva.

Sladki pire krompir

Sladki pire krompir je že pripravljen. Odlična, zelo zdrava priloga, ki bo všeč tudi najmlajšim, saj je primeren tudi za kašice (le sol in poper izpustimo). Postrežemo ga s pomočjo modelčkov, po vrhu pa posujemo peteršilj. Zelo se prileže v omakah in zraven mesa.

Sladki pire krompir

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Sanjica

Sem jezikoslovka, pedagoginja in Imam več različnih hobijev -- rada berem, vrtnarim, poslušam glasbo. V življenju mi zelo veliko pomenijo živali, zato prostovoljno pomagam zapuščenim ter zanemarjenim psom in mačkam. Sem tudi ponosna lastnica čudovitega kužka Makija, mucka Mukija, ptičjega pajka in zlatih ribic. Za vsem ne zaostaja niti ljubezen do kuhanja, saj se tako sproščam. Pri tem uporabljam čim bolj domače sestavine (po možnosti iz lastnega vrta) in čim manj aditivov. Obožujem zelišča, ki jih tudi skrbno vzgajam, in menim, da so ravno ona tista, ki dajo jedem piko na i.

Dodaj odgovor