Še ena riba iz pečice (okusna orada iz pečice)
Še ena riba iz pečice, je še en recept za pripravo rib v pečici in kot večina takih receptov je tudi ta zelo okusen in enostaven za pripravo. Peka rib je, v večini primerov, hitra in enostavna praksa, ki nam pomaga očarati goste, brez da porabimo veliko časa in denarja.
Pripomočki za pripravo orade v pečici
- nož, dilca, skledca in jušna žlica
- pekač (poljuben, da le ustreza velikost orad) in peki papir
- pečica
Sestavine za orado v pečici
Za 3 osebe
- 3 porcijske orade (lahko tudi brancin)
- 100 g krušnih drobtinic
- šopek peteršilja
- 2 limoni
- 6 žlic olivnega olja
- sol po lastni presoji
Postopek priprave orade v pečici
Prvi korak pri pripravi rib je vedno čiščenje rib. V našem primeru gre za orado, lahko pa bi uporabili brancina ali katero drugo vrsto ribe, ki jo svežo dobite pri ribiču oziroma v ribarnici, saj se ta recept lepo poda vsem.
Limoni dobro operemo, eno limono narežemo na rezine tanke ½ centimetra, iz druge limone pa iztisnemo sok.
Sledi priprava nadeva. V manjšo skledo damo 80 gramov krušnih drobtin. Šopek peteršilja operemo, dobro osušimo in na drobno sesekljamo ter ga primešamo krušnim drobtinicam. Limonin sok primešamo v skledico z krušnimi drobtinicami.
Dodamo še dve žlici olivnega olja in ščepec soli.
V roke vzamemo ribe in jih s pomočjo jušne žlice napolnimo z nadevom ter v vsako orado damo še kakšno rezino limone. Dve ali tri limonine rezine, ki jih prerežemo na polovice, prihranimo za dekoracijo po peki.
Nadevane ribe postavimo v pekač, ki naj bo prekrit z peki papirjem, le-ta pa naj bo premazan z žlico olivnega olja.
Po nadevanih ribah posujemo preostale krušne drobtinice, tri žlice olivnega olja in po želji lahko še malo solimo.
Ribe pečemo v predhodno ogreti pečici na 220 stopinjah Celzija, približno 30 minut, v primeru ventilacijske pečice bo zadoščalo, da je peč ogreta na 200 stopinj Celzija in da orade pečemo 20 do 25 minut.
Preden postavimo pekač na mizo, in orade pečene v pečici postrežemo, ga okrasimo s preostalimi limoninimi rezinami.
Dober tek!