Še ena riba iz pečice (okusna orada iz pečice)
Print Friendly, PDF & Email

Še ena riba iz pečice, je še en recept za pripravo rib v pečici in kot večina takih receptov je tudi ta zelo okusen in enostaven za pripravo. Peka rib je, v večini primerov, hitra in enostavna praksa, ki nam pomaga očarati goste, brez da porabimo veliko časa in denarja.

se-ena-riba-iz-pecice-okusna-orada-iz-pecice

Pripomočki za pripravo orade v pečici

  • nož, dilca, skledca in jušna žlica
  • pekač (poljuben, da le ustreza velikost orad) in peki papir
  • pečica

Sestavine za orado v pečici

Za 3 osebe

  • 3 porcijske orade (lahko tudi brancin)
  • 100 g krušnih drobtinic
  • šopek peteršilja
  • 2 limoni
  • 6 žlic olivnega olja
  • sol po lastni presoji

Postopek priprave orade v pečici

Prvi korak pri pripravi rib je vedno čiščenje rib. V našem primeru gre za orado, lahko pa bi uporabili brancina ali katero drugo vrsto ribe, ki jo svežo dobite pri ribiču oziroma v ribarnici, saj se ta recept lepo poda vsem.

se-ena-riba-iz-pecice-okusna-orada-iz-pecice

Limoni dobro operemo, eno limono narežemo na rezine tanke ½ centimetra, iz druge limone pa iztisnemo sok.

se-ena-riba-iz-pecice-okusna-orada-iz-pecice

Sledi priprava nadeva. V manjšo skledo damo 80 gramov krušnih drobtin. Šopek peteršilja operemo, dobro osušimo in na drobno sesekljamo ter ga primešamo krušnim drobtinicam. Limonin sok primešamo v skledico z krušnimi drobtinicami.

se-ena-riba-iz-pecice-okusna-orada-iz-pecice

Dodamo še dve žlici olivnega olja in ščepec soli.

se-ena-riba-iz-pecice-okusna-orada-iz-pecice

V roke vzamemo ribe in jih s pomočjo jušne žlice napolnimo z nadevom ter v vsako orado damo še kakšno rezino limone. Dve ali tri limonine rezine, ki jih prerežemo na polovice, prihranimo za dekoracijo po peki.

se-ena-riba-iz-pecice-okusna-orada-iz-pecice

Nadevane ribe postavimo v pekač, ki naj bo prekrit z peki papirjem, le-ta pa naj bo premazan z žlico olivnega olja.

se-ena-riba-iz-pecice-okusna-orada-iz-pecice

Po nadevanih ribah posujemo preostale krušne drobtinice, tri žlice olivnega olja in po želji lahko še malo solimo.

see-ena-riba-v-peci_7

Ribe pečemo v predhodno ogreti pečici na 220 stopinjah Celzija, približno 30 minut, v primeru ventilacijske pečice bo zadoščalo, da je peč ogreta na 200 stopinj Celzija in da orade pečemo 20 do 25 minut.

see-ena-riba-v-peci_8

Preden postavimo pekač na mizo, in orade pečene v pečici postrežemo, ga okrasimo s preostalimi limoninimi rezinami.

se-ena-riba-iz-pecice-okusna-orada-iz-pecice

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 33 Povprečno: 4.5]

Dodaj odgovor