Pražene bučke
Pražene bučke so čudovit in na hitro narejen zajtrk ali večerja. Postopek priprave je preprost jed je gotova za kakšnih 30 minut. Primerne so tudi kot priloga za mesne in ribje jedi, ali pa kot priloga k sirovi papriki.
Pražene bučke – pripomočki:
- Globlja ponev ali vok
- deska in nož za rezanje
- srednje velika posoda s pokrovom
- manjša posodica za paradižnik
- kuhalnica
- žlica
Pražene bučke – sestavine:
- 2 manjši ali 1 večja bučka
- 3 srednje zrele paradižnike
- 1 večja čebula
- 4 cele jajce
- 30 g masla
- sol, poper, vegeta, peteršilj
Pražene bučke – postopek:
Olupimo in na drobne rezance narežemo bučke. Nekoliko posolimo in v pokriti posodi pustimo stati nekaj časa, da spustijo vodo. Med tem časom olupimo zrele paradižnike in jih narežemo na manjše kose..
V vok damo malo olja in narezano čebulo. Pražimo okoli 5 minut, tako kot pri nasvetu za praženje čebule.
Odcedimo tekočino iz posode z narezanimi bučkami in jih dodamo v vok. Nadaljujemo z praženjem še 2-3 minute, dodamo še narezan paradižnik. Pražimo vse sestavine okoli 25 minut oziroma toliko, da ostanejo brez tekočine.
Na koncu dodamo maslo in 4 cele jajce, pražimo vse sestavine še kakšnih 5 minut nenehno mešajoč.
Odstranimo z ognja in serviramo kot prilogo ali samostojno jed.
Dober tek!