Sirove paprike
Paprika polnjena s sirom je odlična poletna izbira Ponujam vam recept za najbolj vroče dni. Za pripravo ne potrebujemo veliko časa, izognemo se tudi pripravi ob štedilniku, postrežemo jih lahko kot prigrizek, solato ali večerjo.
Sirove paprike – pripomočki:
- manjša posoda ali srednja kavna skodelica
- žlica za mešanje in polnjenje paprike
- nož za rezanje
Sirove paprike-sestavine:
- 6 manjših paprik ( paprike so lahko sveže ali vložene, pomembno je , da so cele in ne rezane)
- 250 g skute
- 150 g sira v slanici
- 100 g kajmaka
- 50 g kisle smetane
- peteršilj in rdeča paprika ( nista nujni sestavini)
Sirove paprike – Postopek:
Paprike operemo, odrežemo pecelj in očistimo semena (enako naredimo če imamo vložene paprike).
Naredimo maso za polnjenje paprike tako, da v posodico damo skuto, sir v slanici, kajmak in kislo smetano.
Sestavine dobro premešamo. Po želji lahko polovico mase za polnjenje paprike damo v kavno skodelico in dodamo malo čajno žličko rdeče paprike ali posušenega narezanega peteršilja.
Paprike napolnimo, zložimo na krožnik eno ob drugi in postrežemo.