Sirove paprike
Print Friendly, PDF & Email

Paprika polnjena s sirom je odlična poletna izbira Ponujam vam recept za najbolj vroče dni. Za pripravo ne potrebujemo  veliko časa, izognemo se tudi pripravi ob štedilniku, postrežemo jih lahko kot prigrizek, solato ali večerjo.

Sirove paprike

Sirove paprike – pripomočki:

  • manjša posoda ali srednja kavna skodelica
  • žlica za mešanje in polnjenje paprike
  • nož za rezanje

Sirove paprike-sestavine:

  • 6 manjših paprik ( paprike so lahko sveže ali vložene, pomembno je , da so cele in ne rezane)
  • 250 g skute
  • 150 g sira v slanici
  • 100 g kajmaka
  • 50 g kisle smetane
  • peteršilj in rdeča paprika ( nista nujni sestavini)

Sirove paprike – Postopek:

Paprike operemo, odrežemo pecelj in očistimo semena (enako naredimo če imamo vložene paprike).

Sirove paprike

Naredimo maso za polnjenje paprike tako, da v posodico damo skuto, sir v slanici, kajmak in kislo smetano.

Sirove paprike

Sestavine dobro premešamo. Po želji lahko polovico mase za polnjenje paprike damo v kavno skodelico in dodamo malo čajno žličko rdeče paprike ali posušenega narezanega peteršilja.

Sirove paprike

Sirove paprike

Paprike napolnimo, zložimo na krožnik eno ob drugi in postrežemo.

Sirove paprikeNaj vam tekne!

 

 

 

 

 

 

 

Dodaj odgovor