Popečeni melancani
Print Friendly, PDF & Email

Popečeni melancani so hitro pripravljena in odlična priloga k poletnim jedem. Kako jih boste postregli je odvisno od vaše kreativnosti, teknili bodo tako ali drugače.

Popečeni melancani – pripomočki:

  • deska
  • nož za rezanje zelenjave
  • vok ponev
  • dve leseni lopatki za mešanje

Popečeni melancani – sestavine:

  • srednje velik podolgovat melancan
  • vejica rožmarina
  • dve žlici sezamovega olja
  • sol
  •  strto zrno česna
  • sveže mlet črni poper po okusu
  • vejica peteršilja
  • žlica ali dve oljčnega olja

Količine so primerne za dve osebi kot priloga. Čas priprave 20 minut do pol ure.

Popečeni melancani – postopek priprave

Srednje velik melancan operete, osušite in mu odrežete pecelj. Po dolžini ga narežete na prst debele rezine, le te po dolžini prerežete na trakove in nato na kocke. V vok ali globoko posodo nalijete dve žlici sezamovega olja, dve žlici vode in vejico rožmarina ter počakate, da se ponev segreje in rožmarin zadiši. Dodate na kocke narezan melancan in po okusu popoprate.

Ob stalnem mešanju melancane pražite in po potrebi dodate še kakšno žlico vode ter po okusu posolite.

Priloga iz popečenih melancanov je gotova, ko le ti potemnijo in “posteklenijo”. Takrat ogenj ugasnete, dodate oljčno olje, strt česen in nasekljan peteršilj. Dobro premešate in presipate v servirno posodo.

Popečeni melancani se odlično podajo k ribjim jedem. Lahko jih umešate tudi med testenine ali solate.

Pameten nasvet
Ker je priloga odlična tudi hladna jo lahko pripravite že nekoliko prej. Odlično se poda tudi kot hladen dodatek k brusketam ali obloženim kruhkom. 
Ocena:
Skupaj: 6 Povprečno: 3.8]

Irena Franić

Kuhanje in kreiranje novih receptov, uživanje ob dobro pripravljenem obroku v prijetni družbi. Vse to mi daje pravo energijo in dobro se počutim v svoji koži. Moj »način življenja« bi rada delila z vami! Vesela bom, če boste iz tega čudovitega potovanja v magični svet kulinarike odšli bogatejši za kakšno koristno izkušnjo, ki vam bo kasneje v pomoč tudi v domači kuhinji.

Dodaj odgovor