Pizza iz brezglutenske moke
Print Friendly, PDF & Email

Odlična pizza iz brezglutenske moke je prava izbira za tiste, ki so alergični na pšenico ali pa želijo jesti zdravo in lahko hrano. Priprava je enostavna, iz nje pa bomo naredili ta pravo pizzo!

Pizza iz brezglutenske moke

Pripomočki za pripravo brezglutenske pizze:

  • posoda za testo
  • pekač

Sestavine za pripravo brezglutenske pizze:

  • 400 g brezglutenske moke
  • pol vrečke suhega kvasa
  • 1 žlico olivnega olja
  • 400 ml vode
  • žlička soli

Priprava pizze iz brezglutenske moke:

Moko zmešamo s kvasom, oljem in soljo. Dodamo vodo in zamesimo testo. Testo je običajno zelo mehko in lepljivo, tako tudi mora biti. Zato ne dodajajte mok

Pizza iz brezglutenske moke2Pizza iz brezglutenske moke

Testo je sedaj pripravljeno za vzhajanje. Pustimo ga vzhajati približno uro pa pol ali dve uri, dokler ne poveča svojega obsega za enkrat.

Pizza iz brezglutenske moke

Pizza iz brezglutenske moke

Testo sedaj namestimo na pekač, pri tem si pomagamo z rokami na katerih imamo olivno olje. Spodaj lahko uporabimo peki papir ali zgolj pekač namažemo z olivnim oljem. Masa je lepljiva, zato olje pomaga pri namestitvi na pekač. Pizzo poljubno obložimo in pečemo 30 minut približno na 200 °C.

Pizza iz brezglutenske moke

Pizza iz breglutenskega testa je odlična, lahka in zdrava. Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 7 Povprečno: 4.1]

Sandran

Naj se na kratko predstavim ... Moje ime je Sandra in sem Primorka :) Že, kot otrok sem rada mami pomagala v kuhinji, no takrat je to bilo le packanje, ampak kljub temu, sem v tem uživala. Z mamo sva imeli majhno kuhinjo in seveda velikokrat ni bilo prostora, da bi pripravili kaj posebnega. Zato sem si vedno govorila "ko bom velika, bom imela veliko kuhinjo" in željo sem si tudi izpolnila. Ne morem zdaj reči, da imam zelo veliko kuhinjo, vendar imam veliko prostora za moj hobby. Uživam v pripravi hrane, prebiranju receptov, pripravi menijev itd. Najbolj pa uživam, ko družinski člani ali prijatelji pohvalijo jed in s tem je ves trud poplačan :) Želim vam veliko užitkov ob prebiranju svojih receptov!

Dodaj odgovor