Pirine polnovredne palačinke
Print Friendly, PDF & Email

Palačinke imamo radi pravzaprav vsi po vsem svetu 😊. Edina razlika je, da jih delamo z različnimi vrstami moke in z različnimi postopki. Tukaj je recept za odlične polnovredne pirine palačinke, narejene iz pirine polnovredne (polnozrnate) moke.

Pripomočki za pirine polnovredne palačinke:

  • mešalec
  • krožnik
  • žlica
  • posoda
  • tehtnica
  • ponev za peko
  • zajemalka

Sestavine za pirine polnovredne palačinke

Za 9 do 10 palačink:

  • 250 g pirine polnovredne moke
  • 3 jajca
  • 5 dl mleka
  • 1 vanilin sladkor
  • 1/4 žličke soli
  • 1 žlica olja za mazanje ponve

Postopek priprave pirinih polnovrednih palačink

V posodo najprej stremo jajca in dolijemo mleko. Razžvrkljamo ter dodamo sol, vanilin sladkor in začnemo mešati. Med mešanjem po žlicah dodajamo moko.

Vse zmiksamo v res gladko zmes, brez grudic moke. Pustimo počivati na sobni temperaturi vsaj pol ure, da se sestavine povežejo in pri peki uspe že prva palačinka.

Z oljem čisto na tanko namažemo ponev, ki jo segrejemo na štedilniku in z zajemalko ulivamo maso enakomerno po celi ponvi. Ta postopek ponavljamo za vsako palačinko posebej.

Posamezno palačinko na eni strani pečemo približno minuto, na srednji temperaturi. Pirino palačinko obrnemo in pečemo še polovico tega časa.

Tako pripravljene palačinke lahko klasično mažemo z marmeladami, čokoladnimi in drugimi namazi, ali pa jih uporabimo pri nadaljnjem ustvarjanju za razne kanelone, tortilje, gratinirane palačinke, itd.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 4 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor