Pečeni polpeti s cvetačo in krompirjem
Print Friendly, PDF & Email

Pečeni polpeti s cvetačo in krompirjem so zelo enostavni za pripravo in zanje ne potrebujemo veliko sestavin. Privoščimo si jih lahko za kosilo, večerjo ali jih vzamemo s sabo v službo ali na izlet. Pri vsakem obroku priporočam največ 5 polpetov. En polpet ima le 53 kalorij (1 gram maščob, 8 gramov ogljikovih hidratov in 3 grame beljakovin).

Pečeni polpeti s cvetačo in krompirjem – pripomočki:

  • pekač velikosti 45 x 36 x 5 cm (pekač od pečice)

Pečeni polpeti s cvetačo in krompirjem – sestavine:

(za 10 polpetov)

  • 150 g cvetače (sveža ali zamrznjena)
  • 1 večji krompir (cca. 230 g)
  • sol
  • poper
  • kurkuma
  • 1 jajce
  • 50 g ovsenih kosmičev

Pečeni polpeti s cvetačo in krompirjem – postopek:

Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in nastavimo na program za enakomerno pečenje (klasična pečica).

Cvetačo z ribežnom naribamo v večjo skledo, če pa naletimo na dele cvetače, ki so bolj trdi, jih z nožem narežemo na manjše koščke.

Krompir olupimo, operemo in očistimo ter ga naribamo v skledo k cvetači. S kuhalnico vse skupaj na rahlo premešamo.

V manjši skledi razžvrkljamo jajce, ki mu dodamo sol in poper po okusu ter ščepec kurkume. Razžvrkljano jajce z začimbami dodamo naribani cvetači in krompirju ter vse skupaj dobro premešamo.

Zmesi dodamo še ovsene kosmiče ter vse skupaj zelo dobro premešamo in maso pustimo počivati približno 5 minut.

V pekač damo papir za peko in nanj polagamo polpete, ki smo jih z rokami naredili iz pripravljene mase.

Pekač s polpeti damo v ogreto pečico in jih pečemo od 35 do 40 minut na srednji rešetki. Pečene polpete vzamemo iz pečice ter jih položimo na krožnik.

Naj vam teknejo! 🙂

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]

Vesna

Sem univerzitetno diplomirana sociologinja z opravljenim strokovnim izpitom za vzgojo in izobraževanje. Trenutno sem na osnovni šoli zaposlena kot spremljevalka gibalno oviranega učenca in kot administrator. Zelo rada kuham, hodim na fitnes, pojem in kofetkam. Sem zelo pozitivna, vztrajna, delavna, energična in trmasta oseba.

Dodaj odgovor