Pečeni polpeti s cvetačo in krompirjem
Pečeni polpeti s cvetačo in krompirjem so zelo enostavni za pripravo in zanje ne potrebujemo veliko sestavin. Privoščimo si jih lahko za kosilo, večerjo ali jih vzamemo s sabo v službo ali na izlet. Pri vsakem obroku priporočam največ 5 polpetov. En polpet ima le 53 kalorij (1 gram maščob, 8 gramov ogljikovih hidratov in 3 grame beljakovin).
Pečeni polpeti s cvetačo in krompirjem – pripomočki:
- pekač velikosti 45 x 36 x 5 cm (pekač od pečice)
Pečeni polpeti s cvetačo in krompirjem – sestavine:
(za 10 polpetov)
- 150 g cvetače (sveža ali zamrznjena)
- 1 večji krompir (cca. 230 g)
- sol
- poper
- kurkuma
- 1 jajce
- 50 g ovsenih kosmičev
Pečeni polpeti s cvetačo in krompirjem – postopek:
Pečico segrejemo na 180 stopinj Celzija in nastavimo na program za enakomerno pečenje (klasična pečica).
Cvetačo z ribežnom naribamo v večjo skledo, če pa naletimo na dele cvetače, ki so bolj trdi, jih z nožem narežemo na manjše koščke.
Krompir olupimo, operemo in očistimo ter ga naribamo v skledo k cvetači. S kuhalnico vse skupaj na rahlo premešamo.
V manjši skledi razžvrkljamo jajce, ki mu dodamo sol in poper po okusu ter ščepec kurkume. Razžvrkljano jajce z začimbami dodamo naribani cvetači in krompirju ter vse skupaj dobro premešamo.
Zmesi dodamo še ovsene kosmiče ter vse skupaj zelo dobro premešamo in maso pustimo počivati približno 5 minut.
V pekač damo papir za peko in nanj polagamo polpete, ki smo jih z rokami naredili iz pripravljene mase.
Pekač s polpeti damo v ogreto pečico in jih pečemo od 35 do 40 minut na srednji rešetki. Pečene polpete vzamemo iz pečice ter jih položimo na krožnik.
Naj vam teknejo! 🙂