Pečena paprika s česnom
Pečeno papriko s česnom je velikokrat pripravljala moja stara mama in pri peki le te, je vedno zelo dišalo. Že sama pečena paprika ima zelo poseben okus, ko pa ji dodamo še česen, se okusu pridruži še posebna aroma. Prav dobrodošla je v kombinaciji s česnom, saj je tako paprika kot česen pomemben sestavni del zdrave prehrane. Lahko jo postrežemo toplo ali hladno, kot predjed ali prilogo.
Pečena paprika s česnom – pripomočki
- ponev
- grelna plošča – štedilnik
- vilice
- posoda s pokrovko
Pečena paprika s česnom – sestavine
- 1 kg paprike (lahko tudi z domačega vrta)
- 3 velike žlice olja
- 5 strokov česna
- 1 majhna žlička soli
Pečena paprika s česnom – postopek
V ponvi segrejemo olje in očiščeno, oprano in osušeno papriko zapečemo najprej po eni strani…
… in nato zapečemo še po drugi strani.
Med tem časom nasekljamo česen in pripravimo sol.
Ko je paprika zapečena na obeh straneh, jo po plasteh nalagamo v posodo. Vsako plast posolimo in potresemo z nasekljanim česnom.
Ko vso papriko preložimo v posodo …
… jo za nekaj časa pokrijemo in pustimo tako dolgo, da se paprika zmehča.
Po kratkem času v pokriti posodi, papriko lahko ponudimo še toplo ali pa jo pustimo, da se dobro ohladi.
Pa dober tek z zdravo prilogo!