Pečena paprika s česnom
Print Friendly, PDF & Email

Pečeno papriko s česnom je velikokrat pripravljala moja stara mama in pri peki le te, je vedno zelo dišalo. Že sama pečena paprika ima zelo poseben okus, ko pa ji dodamo še česen, se okusu pridruži še posebna aroma. Prav dobrodošla je v  kombinaciji s česnom, saj je tako paprika kot česen pomemben sestavni del zdrave prehrane. Lahko jo postrežemo toplo ali hladno, kot predjed ali prilogo.

Pečena paprika s česnom

Pečena paprika s česnom – pripomočki

  • ponev
  • grelna plošča – štedilnik
  • vilice
  • posoda s pokrovko

Pečena paprika s česnom – sestavine

  • 1 kg paprike (lahko tudi z domačega vrta)
  • 3 velike žlice olja
  • 5 strokov česna
  • 1 majhna žlička soli

Pečena paprika s česnom – postopek

V ponvi segrejemo olje in očiščeno, oprano in osušeno papriko zapečemo najprej po eni strani…

Pečena paprika s česnom

… in nato zapečemo še po drugi strani.

Pečena paprika s česnom

Med tem časom nasekljamo česen in pripravimo sol.

Pečena paprika

Ko je paprika zapečena na obeh straneh, jo po plasteh nalagamo v posodo. Vsako plast posolimo in potresemo z nasekljanim česnom.

Pečena paprika s česnom

Ko vso papriko preložimo v posodo …

Pečena paprika s česnom

… jo za nekaj časa pokrijemo in pustimo tako dolgo, da se paprika zmehča.

Pečena paprika s česnom

Po kratkem času v pokriti posodi, papriko lahko ponudimo še toplo ali pa jo pustimo, da se dobro ohladi.

Pečena paprika s česnomPa dober tek z zdravo prilogo!

Ocena:
Skupaj: 10 Povprečno: 4.5]

Mojca A

Od malih nog sem bila mamin "asistent" v kuhinji in ta vloga mi je bila všeč. Rada jem in rada pečem, kuham malo manj, zato so tudi moji recepti bolj sladki, se pa najde tudi kakšen recept za lačen želodček, kateremu sladica šele sledi. Najbolj mi je v veselje, ko moje mojstrovine kmalu čudežno izginejo, domači pa se zadovoljno oblizujejo. :)

Dodaj odgovor