Ovseni črni gozdiček
Ovseni črni gozdiček je še ena možnost priprave zajtrka z ovsenimi kosmiči. Časa nam morda vzame res nekoliko več, a slasten in zdrav zajtrk si lahko pripravimo tudi zvečer in ga zjutraj zgolj pogrejemo.
Ovseni črni gozdiček – pripomočki:
- lopatka
- kuhinjska tehtnica
- merilna posoda
- skleda za mešanje
- jušno in čajno žlico
- manjši pekač/silikonski modelčki/pekač za muffine
- peki papir
Ovseni črni gozdiček – sestavine:
- 65 g grškega jogurta (ali lahkega jogurta, če grškega nimate)
- 6 jušnih žlic ovsenih kosmičev
- 1 jušna žlica presnega kakava
- 6 jušnih žlic mleka
- 1/2 čajne žličke pecilnega praška
- 1/4 čajne žličke sode bikarbone
- 1 velika zrela banana
- narezane in razkoščičene češnje/višnje
- čokoladne kapljice (opcijsko)
- cimet (opcijsko)
Ovseni črni gozdiček – postopek:
Nekaj banane si po želji prihranimo za okrasitev, ostalo zmečkamo z vilicami. Banani dodamo jogurt in cimet (opcijsko – jaz ga imam zelo rada, zato gre skoraj v vsako stvar 🙂 ). Z lopatko sestavine dobro premešamo in nato dodamo ovsene kosmiče, kakav v prahu, pecilni prašek in sodo bikarbono. Pomešamo z mešanico jogurta in banane, da se mokre in suhe sestavine povežejo.
Zmesi dodamo mleko in ga po potrebi dodamo več, če se nam zazdi pregosto. Na koncu vmešamo še razkoščičene češnje/višje in čokoladne kapljice.
Testo zlijemo v s peki papir obložen pekač, lahko pa tudi v silikonske modelčke ali v pekač za muffine, če si želimo več manjših ovsenih tortic, ki jih bomo vzeli le s seboj ali bodo namenjeni večjem številu ljudi.
Pekač denemo v predhodno ogreto pečico na 180 °C in pečemo okoli 20-25 min. Preden postrežete, jed malo ohladite. Dober tek!