Nizkokalorični polpeti iz govedine in bučk
Kaj z govedino iz juhe, ki nam ostaja? Odlična ideja so polpeti narejeni iz kuhane govedine in bučk, ki so brez dodanih ogljikovih hidratov in tako zelo primerni za ljudi z raznimi nizkokaloričnimi dietami, ljudmi ki se prehranjujejo po LCHF smernicah ali če si zgolj zaželimo nizkokaloričen obrok.
Pripomočki za polpete iz govedine in bučk
- pečica
- papir za peko
- ribežen
Sestavine za polpete iz govedine in bučk
Za 3 osebe:
- 200 g kuhane govedine
- 300 g bučk
- 1 čebula (100 g)
- 3 stroki česna
- 2 jajci
- sol
- poper
- ščepec curry začimbe
- 1 žlica olja
Postopek za polpete iz govedine in bučk
Govedino iz juhe ohladimo, narežemo na manjše dele in jo ali zmeljemo z blenderjem ali čisto na drobno nasekljamo na roke. Bučke očistimo, operemo in naribamo. Posolimo ter pustimo vsaj 15 minut, da iz njih odteče odvečna tekočina.
Medtem čebulo in česen na drobno sesekljamo ter na hitro popražimo na olju. Ohladimo in dodamo naribanim bučkam, katerim smo odlili tekočino, ki se je nabrala.
K bučkam prav tako dodamo 2 jajci, sol, poper ter curry.
Na koncu dodamo še mleto govedino. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo enotno zmes, iz katere oblikujemo poljubno velike polpete in jih polagamo na pekač obložen s papirjem za peko.
Nizkokalorične polpete iz govedine in bučk premažemo s par kapljicami olja in jih pečemo v naprej ogreti klasični pečici na 180 °C, 20 do 25 minut.
Nizkokalorični polpeti iz govedine in bučk so samostojna jed, h kateri se najbolj prileže velika porcija sezonske solate.
Dober tek 🙂