Maslena koruzna zrna
Čez polja koruze ne vidimo več, tako visoka je že. Kmalu bo čas za pobiranje pridelka, ko bodo koruzna zrna že zelo zrela in trša. Zdaj so ravno pravšnja za pripravo slastnega zdravega obroka, priloge ali prigrizka.
Pripomočki za pripravo maslenih koruznih zrn:
- skleda
- nož
- posoda s pokrovko
Sestavine za pripravo maslenih koruznih zrn:
- 3 storži koruze
- 1 žlica masla
- sol
Postopek za pripravo maslenih koruznih zrn:
Koruznim storžem odstranimo ličje in jih operemo.
Vsakega posebej postavimo pokonci v skledo, ga primemo na vrhu in z nožem drsimo navzdol po storžu, tako da režemo koruzna zrna, ki pristanejo v skledi.
V posodo damo maslo in jo pristavimo na štedilnik. Ko se maslo stopi, vanjo vsujemo koruzna zrna. Pražimo jih nekaj minut, da postanejo bolj izrazito rumene barve. Solimo, premešamo in pokrijemo s pokrovko. Dušimo na nižji do zmerni temperaturi vsaj pol ure. Potem poskusimo, ali so že dovolj zmehčana.
Ponudimo kot prilogo ali prigrizek.
Dober tek!