Maslena koruzna zrna
Print Friendly, PDF & Email

Čez polja koruze ne vidimo več, tako visoka je že. Kmalu bo čas za pobiranje pridelka, ko bodo koruzna zrna že zelo zrela in trša. Zdaj so ravno pravšnja za pripravo slastnega zdravega obroka, priloge ali prigrizka.

maslena koruzna zrna (6)

Pripomočki za pripravo maslenih koruznih zrn:

  • skleda
  • nož
  • posoda s pokrovko

Sestavine za pripravo maslenih koruznih zrn:

  • 3 storži koruze
  • 1 žlica masla
  • sol

Postopek za pripravo maslenih koruznih zrn:

Koruznim storžem odstranimo ličje in jih operemo.

maslena koruzna zrna (1)

Vsakega posebej postavimo pokonci v skledo, ga primemo na vrhu in z nožem drsimo navzdol po storžu, tako da režemo koruzna zrna, ki pristanejo v skledi.

maslena koruzna zrna (2)

V posodo damo maslo in jo pristavimo na štedilnik. Ko se maslo stopi, vanjo vsujemo koruzna zrna. Pražimo jih nekaj minut, da postanejo bolj izrazito rumene barve. Solimo, premešamo in pokrijemo s pokrovko. Dušimo na nižji do zmerni temperaturi vsaj pol ure. Potem poskusimo, ali so že dovolj zmehčana.

maslena koruzna zrna (3)

Ponudimo kot prilogo ali prigrizek.

Dober tek!

Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 5]

Kuhartnica

Za imenom Kuhartnica ustvarjam Deja Horvat. Rada kuham, pečem, fotografiram in preživljam čas s svojo družino, v katero spadata tudi dva mačka. Naša družina ima zelo raznolike želje glede prehrane (pa sem niti ne štejem mačkov :)), zato vsak dan kuham vsaj dve različici kosila. Kuhanje za različne okuse mi je v izziv, zato se med mojimi recepti najdejo ideje za mesojedce, vegetarijance in vegane.

Dodaj odgovor