Lečine testenine z omako iz avokada
Želimo zdravo predjed, glavno jed ali večerjo? Potem so, malo posebna a prava izbira, lečine testenine z omako iz avokada.
Testenine iz leče so polne prehranskih vlaknin, beljakovin, B vitamina. So tudi brez glutena in lahko v njih uživajo tudi tisti, ki so občutljivi na gluten.
Avokado pa je vir zdravih maščob, karotenoidov, kalija, itd.
Torej, če združimo to dvoje, zaužijemo res ponovreden obrok.
Pripomočki za lečine testenine:
- blender ali multipraktik
- kuhinjsko cedilo
Sestavine za lečine testenine z omako iz avokada:
Za 3 osebe:
- 350 g testenin iz leče
- 2 avokada
- 3 stroki česna
- 1/2 limone
- sol
- poper
- 1 žlica olivnega olja
- parmezan (opcijsko)
Postopek za lečine testenine z omako iz avokada:
Pripravimo si vse stvari, ki jih bomo za lečine testenine potrebovali, saj je jed kuhana zelo hitro.
Najprej zavremo večjo količino vode in jo solimo. Po navodilih za luhanje lečinih testenin, damo testenine kuhati.
Zelo pomembno je, da testenin iz leče ne kuhamo dlje, kot je napisal proizvajalec. Saj se testenine iz stročnic lahko kaj hitro prekuhajo in začno razpadati.
Od avokadov izberemo dva res zrela avokada (na otip morata biti mehka), saj bosta samo takšna dala jedi pravi okus. Olupimo česen, avokado prerežemo na polovico, odstranimo koščico ter ga okupimo.
Na žlici olivnega olja zelo na hitro prepražimo česen – samo toliko, da zadiši.
Olupljena avokada narežemo in ju damo v blender, prelijemo s sokom polovice limone, solimo, popramo in dodamo na olju popražen česen.
Vse skupaj zmiksamo v enotno, gladko omako. Po okusu jo še dosolimo ali dodamo še malo limone ter razredčimo s parimi žlicami vode, kjer se kuhajo testenine.
Ko so testenine kuhane, jih na hitro v cedilu speremo pod toplo vodo in dobro odcedimo. Dodamo v omako in vse dobro premešamo.
Lečine testenine z omako iz avokada so zdrav, uravnotežen obrok, ki je malo poseben – a privlačen tudi za naše oči.
Dober tek 🙂