Grški jogurt – kralj med jogurti
Print Friendly, PDF & Email

Ko prvič poskusimo grški jogurt, nas popolnoma zasvoji, saj se zaradi svoje kremaste strukture ter izrazitega okusa, povsem loči od navadnih jogurtov. Ampak, zakaj si ga ne bi naredili kar sami? V bistvu grški jogurt ni nič drugega, kot odcejen navadni jogurt. Vsebuje dvakrat več beljakovin kot navadni jogurt. Izredno lepo se poda v razne solatne prelive, v razne sladice, v juhe, omake …

grški jogurt

 

Grški jogurt – pripomočki:

  • višja skodela
  • cedilo
  • gaza
  • kuhalnica
  • kozarec

Grški jogurt – sestavine:

  • 1 l trdega polnomastnega  jogurta

Grški jogurt- postopek:

Pripravimo si skodelo in čez njo poveznemo večjo cedilo z gostim sitom. Cedilo obložimo z gazo. Na tako pripravljeno cedilo iz lončkov presipamo jogurte. Premešamo in za 3 ure pustimo v hladilniku.

grski-jogurt-kralj-med-jogurti-1

Po treh urah je odteklo večina sirotke in jogurt je začel že dobivati kremasto strukturo.

grski-jogurt-kralj-med-jogurti-2

Vsebino premešamo in damo še za 2 uri v hladilnik, da odteče še zadnji del sirotke.

grski-jogurt-kralj-med-jogurti-3

Po dokončnem odcejanju, nas je v cedilu pričakal čudoviti grški kremasti jogurt. Vsebino predevamo v kozarec in ga hranimo v hladilniku.

Naj vam tekne!

 

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor