Bučkini polpeti z ovsenimi kosmiči
Bučkini polpeti z ovsenimi kosmiči so tako dobri, da bodo teknili tudi tistim, ki niso ljubitelji bučk. Znotraj so mehki, zunaj pa očarajo s svojo hrustljavo skorjico. So hitri za pripravo in povsem enostavni za narediti. Ovseni kosmiči so tudi odličen nadomestek za vse, ki ne marajo mesa, po vrhu so pa še zdravi.
Bučkini polpeti z ovsenimi kosmiči – pripomočki:
- ponev za pečenje
- skleda
- lopatica za obračanje
- žlica
- žlička
- ribežen
- kuhinjska tehtnica
Bučkini polpeti z ovsenimi kosmiči – sestavine:
Za približno 3 – 4 osebe
- 500 g bučk
- 200 g ovsenih kosmičev
- 3 jajca
- sol
- poper
- 2 žlički česna v prahu
- žlica suhega peteršilja ali manjši šop svežega
- žlička majarona
- moka za oblikovanje popletov
- olje za pečenje
Bučkini polpeti z ovsenimi kosmiči – priprava:
Vsaj pol ure pred pečenjem pripravimo maso z ovsenimi kosmiči. V skledo damo ovsene kosmiče, jajca, česen, peteršilj, majaron, sol in poper. Dobro premešamo in pustimo, da se sestavine med sabo prepojijo.
Bučke operemo, če so malo večje, jih lahko olupimo in naribamo.
Naribane bučke ožamemo in dodamo k masi z ovsenimi kosmiči.
Vse sestavine dobro premešamo.
Olje dobro segrejmo in oblikujemo polpete s pomočjo moke. Polagamo jih v vročo olje in pustimo, da se pečejo približno 6 – 8 minut. Če imate radi nekoliko bolj zapečene, jih pustite malo dlje.
Polpete popečemo na obeh straneh in jih damo na krožnik, ki smo ga prej pokrili s papirnato servieto, da se vpije odvečno olje.
Polpete lahko postrežete kot samostojno jed s skledo priljubljene sezonske solate ali pa jo postrežete s priljubljeno prilogo. Prav tako so lahko odlični kot hladna večerja ali topla predjed.
Dober tek!