Božanske bučke
Print Friendly, PDF & Email

Moja najljubša poletna jed so božanske bučke. Ime so dobile ob prvem grižljaju, ko sem jih prvič jedla. Ja, to je hrana za Bogove z veliko začetnico. Ker so najboljše reči enostavne, je tudi priprava te jedi zelo enostavna.

božanske bučke

Kaj potrebujemo za božanske bučke:

  • žar ali štedilnik
  • žar ploščo ali ponev
  • lopatko za obračanje bučk

Sestavine za božanske bučke:

  • bučke
  • mocarela v malih kroglicah
  • sol
  • poper
  • olivno olje
  • limona
  • med
  • bazilika

Postopek priprave božanskih bučk:

Bučke na tanko olupite in jih narežite na kolobarje.

božanske bučke

Vsaj za pet minut jih po vsaki strani popecite na žar plošči. V slabem vremenu jih lahko na olivnem olju popečete v teflonasti ponvi na štedilniku.

božanske bučke

Pečene enakomerno razmestite po krožniku. Vmes dodajte male kroglice mocarele. Posolite, popoprajte, pokapajte z limoninim sokom, olivnim oljem in medom, najbolje akacijevim. Moj čebelar pravi, da se akacijev med najlepše poveže z limoninim sokom po okusu, s celotno jedjo pa po barvi. Če nimate akacijevega medu, uporabite pač tistega, ki imate, važno je, da je domač. Po vrhu natrgajte lističe bazilike.

božanske bučke

Zraven jem polnozrnati kruh, s katerim brišem slastno omako, ki se pocedi na dno krožnika in vzdihujem od ugodja.

Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor