Zajtrk za energijo
Print Friendly, PDF & Email

Ste že brez idej, kaj jesti za zajtrk? Bi radi pojedli nekaj, kar vas bo nasitilo in dalo energijo za dlje časa? Potem si pripravite naš predlog za današnji zajtrk – jogurt z orehi, banano in medom.

Zakaj kombinacija teh živil?

Jogurt je bogat vir kalcija, beljakovin, vitamina B in pomembnih mineralov, kot so kalij, fosfor in magnezij. En sam 200 gramski jogurt vsebuje več kot 400 miligramov kalcija, kar je skoraj polovica naših dnevnih potreb po tem pomembnem mineralu, ki krepi naše zobe in kosti.

Oreščki nasploh so bogat vir koristnih nenasičenih maščob, predvsem omega 6, orehi pa vsebujejo tudi beljakovine in prehranske vlaknine, bogati so z ogljikovimi hidrati, magnezijem in vitamini E, B1, B2 in B7. Orehi pa veljajo za enega najbolj zdravih oreščkov in vsebuje zelo veliko železa, kalija, fosforja in vitamina E.

Banana je bogat vir vitaminov in mineralov. Ker vsebuje zelo veliko kalija, je še posebej priporočljiva za tiste, ki jih pestijo utrujenost, pomanjkanje energije in visok krvni tlak.

Med zaradi visoke vsebnosti mineralnih snovi, velja kot odlično pomirjevalo in je hkrati zaradi vsebnosti sladkorja tudi idealen vir energije.

Smo vas dovolj prepričali?

Zajtrk za energijo

Zajtrk za energijo – pripomočki:

  • kladivo ali lomilec za orehe

Zajtrk za energijo – sestavine

Za 1 osebo:

  • 1 navadni jogurt (180 g)
  • 5 orehov v lupini
  • 1 banana
  • 1 žlička medu

Seveda lahko uporabite tudi že oluščene orehe, vendar so tisti, ki jih sproti strete bolj okusni in dlje zdržijo.

Zajtrk za energijo – priprava

Orehe stremo iz lupine, odstranimo vse delčke lupine in jih nalomljene na manjše koščke damo na krožnik. Olupimo banano in jo narežemo na tanjše kolobarje. Dodamo jih orehom.

Zajtrk za energijo

Dodamo še lonček jogurta in vse skupaj prelijemo z žličko medu. Tako bo naš zajtrk še slajši. Premešamo.

Zajtrk za energijo

Naš okusen in hranljiv zajtrk je tako v trenutku pripravljen. In tudi vi boste pripravljeni na nov dan.

Pa dober tek!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 4.3]

patricia

Moje vodilo v kuhinji je, da mora biti kuhanje preprosto, hitro, pa vendar še vedno okusno. Predvsem pa je treba izkoristiti vse dobrote, ki nam jih ponuja narava in kuhati sezonsko. Domači vrt, tržnica ali pa gozd nam ponujajo ogromno sestavin, ki jih lahko pripravimo za svoje domače.

Dodaj odgovor