Zajčja jetrca z jajci
Zajčja jetrca z jajci so hitro postrežen in poseben zajtrk, ki ga v naši družini radi jedo najmlajši in najstarejši. Krožnik je hitro izpraznjen, a to ne predstavlja problema, saj je priprava zajčjih jetrc z jajci zelo hitra in preprosta.
Pripomočki za pripravo zajčjih jetrc z jajci:
- posoda za pečenje
- kuhalnica
- kuhališče
- deska za rezanje
- oster nož
Sestavine, ki jih potrebujemo:
- 10 dag zajčjih jetrc
- ščepec soli
- 3 žlice olivnega olja
- 1 jajce
Postopek priprave zajčjih jetrc z jajci:
Narežemo zajčja jetrca enega zajčka in jih skupaj z olivnim oljem dam v posodo za pečenje.
Pečemo minuto oziroma do trenutka ko zajčja jetrca spremenijo barvo.
Med zajčja jetrca ubijemo jajce in vse skupaj pečemo še 2 minuti. Na koncu posolimo.
Zajčja jetrca z jajci so gotova.
Pomembno
Zelo pomembno je, da jetrc nikakor ne posolimo na začetku, ampak le na koncu, saj bodo drugače mehka zajčja jetrca uničena (trda).
Naj vam teknejo!
Ocena:
Skupaj: 1 Povprečno: 3]