Umešana jajčka s panceto in šparglji
Jajca so živilo, ki ga imamo skorajda vedno v hladilniku. So hitro pripravljena in enostavna za pripravo. Tokrat sem pripravila za zajtrk umešana jajčka s panceto ter šparglji.
Najboljša so jajčka z domačo panceto in divjimi šparglji.
Pripomočki za umešana jajčka
- ni posebnih pripomočkov
Sestavine za umešana jajčka s panceto in šparglji
Za 2 osebi:
- 6 jajc
- 100 g pancete
- 250 g špargljev
- sol in poper
Postopek priprave umešanih jajčk s panceto in šparglji
Šparglje (lahko divje ali gojene) operemo in narežemo na manjše koščke. Oleseni del zavržemo. Panceto narežemo na manjše kose. V ponev damo panceto in jo popražimo, da zakrkne, ji dodamo šparglje ter dobro prepražimo.
Pražimo približno 5 minut, nato pa dodamo ubita jajčka, sol ter poper in mešamo, da zakrknejo še jajčka.
Umešana jajčka s panceto in šparglji ponudimo s koščkom svežega kruha.
Pa dober tek.