Skutne rol’ce
Print Friendly, PDF & Email

Skutne rol’ce si z veseljem privoščimo ob vikendih, ko si za zajtrk vzamemo nekoliko več časa. Sama priprava je zelo enostavna, končni rezultat je pa po okusu in izgledu odličen. Skutne rol’ce so primerne tudi za najmlajše (tudi za otroke do 1 leta, če imajo že uvedeno jajce in skuto) saj jih brez problema primejo v svoje majhne ročice.

Skutne rol’ce – pripomočki:

  • deska in nož
  • posodica
  • ponev
  • valjar
  • žlica in vilica
  • štedilnik

Skutne rol’ce – sestavine:

(za 5 do 7 rol’c)

  • 1 jajce
  • polovica večje banane
  • ščep cimeta po želji
  • 2 žlici skute
  • 5 – 7 toast kruhkov
  • kokosovo maslo za pečenje

Skutne rol’ce – postopek:

V posodici z vilico speštamo banano, dodamo jajce in skupaj razžvrkljamo. Po želji damo še ščep cimeta.

Na desko damo toast kruhke ali rezine navadnega kruha (sama se uporabila doma pečen pirin kruh) ter skorjo odrežemo stran.

Sedaj pa z valjarjem povaljamo po kruhu, da ga stanjšamo in zravnamo. To lahko storite tudi z roko, če imate bolj mehek kruh.

Vzamemo žličko skute in namažemo čez celotno površino, vendar ne preveč, da ne bi skuta lezla ven iz rol’c med samim pečenjem. Če pa skute ne marate, lahko namažete kremni sir.

Sedaj pa kruh previdno zvijemo v rol’co in ga s prsti dobro stisnemo ob robovih. Postopek ponovimo za vse ostale kruhke.

Rol’ce povaljamo v zmes jajca in banane, da se kruh dobro vpije.

Ponev pristavimo na zelo nizek ogenj (indukcija – št. 5) in namastimo s kokosovim maslom. Rol’ce previdno položimo v ponev in enakomerno popečemo z vseh strani.

Te slastne skutine rol’ce so odlične za dober začetek dneva. Privoščite si jih brez slabe vesti in želim vam dober tek!

Ocena:
Skupaj: 14 Povprečno: 4.6]

Martina

Po poklicu grafična oblikovalka in mamica hčerkice Tjaše. Velika ljubiteljica fotografije in kuhanja katero združujem v eno strast - pisanje receptov.

Dodaj odgovor