Sirniki – palačinke iz Rusije
Print Friendly, PDF & Email

Tokrat vam predstavljam preprost recept za sirnike – skutine palačinke iz Rusije, ki se kar topijo v ustih. Zaradi visoke vsebnosti beljakovin so odličen obrok za zajtrk, saj zagotovijo dolgotrajno sitost.
sirniki-palacinke-iz-rusije-5

Pripomočki za pripravo – sirniki:

  • ponev
  • žlica
  • posoda za mešanje
  • kuhalnica ali električni mešalnik

Sestavine za pripravo – sirniki:

  • 500 g skutesirniki-palacinke-iz-rusije-1
  • 1-2 jajci
  • 1 žlica sladkorja
  • ščepec soli
  • 2-3 žlice moke
  • sok polovice limone
  • 1 žlica vanilinega sladkorja
  • olje

Postopek priprave – sirniki:

Najprej v posodi zmešamo jajca, sladkor, sol, limonin sok in vanilin sladkor. Bodite pazljivi, saj preveč jajc naredi maso bolj tekoče, s preveč sladkorja pa se težko oblikujejo palačinke. Nato dodaj še skuto in dobro premešaj. Na koncu dodaj moko in še enkrat celotno maso dodobra premešamo.
Nasvet
Z manj moke so sirniki bolj mehki.
Priporočam, da najprej dodamo 2 žlici moke, če je dobljena masa preveč tekoča, pa dodamo še eno žlico moke. Masa mora biti gosta kot pire in ne sme steči z žlice.
sirniki-palacinke-iz-rusije-2
V ponvi segrejemo 2 žlici olja in na olje z žlico prenesemo skutino maso, ki jo z žlico oblikujemo v polpete oz. palačinke. Najprej jih pečemo na eni strani pri majhnem ognju približno 3 minute, da dobijo lepo zlato-rumeno barvo. Nato obrnemo in pečemo še na drugi strani 3-5 minut.
sirniki-palacinke-iz-rusije-3Sirnike ponudimo še tople skupaj z medom, marmelado, sadjem ali kislo smetano. Dober tek za popoln dan!
sirniki-palacinke-iz-rusije-4
Ocena:
Skupaj: 12 Povprečno: 3.8]

Dodaj odgovor