Sirniki – palačinke iz Rusije
Tokrat vam predstavljam preprost recept za sirnike – skutine palačinke iz Rusije, ki se kar topijo v ustih. Zaradi visoke vsebnosti beljakovin so odličen obrok za zajtrk, saj zagotovijo dolgotrajno sitost.
Pripomočki za pripravo – sirniki:
- ponev
- žlica
- posoda za mešanje
- kuhalnica ali električni mešalnik
Sestavine za pripravo – sirniki:
- 500 g skute
- 1-2 jajci
- 1 žlica sladkorja
- ščepec soli
- 2-3 žlice moke
- sok polovice limone
- 1 žlica vanilinega sladkorja
- olje
Postopek priprave – sirniki:
Najprej v posodi zmešamo jajca, sladkor, sol, limonin sok in vanilin sladkor. Bodite pazljivi, saj preveč jajc naredi maso bolj tekoče, s preveč sladkorja pa se težko oblikujejo palačinke. Nato dodaj še skuto in dobro premešaj. Na koncu dodaj moko in še enkrat celotno maso dodobra premešamo.
Nasvet
Z manj moke so sirniki bolj mehki.
Priporočam, da najprej dodamo 2 žlici moke, če je dobljena masa preveč tekoča, pa dodamo še eno žlico moke. Masa mora biti gosta kot pire in ne sme steči z žlice.
V ponvi segrejemo 2 žlici olja in na olje z žlico prenesemo skutino maso, ki jo z žlico oblikujemo v polpete oz. palačinke. Najprej jih pečemo na eni strani pri majhnem ognju približno 3 minute, da dobijo lepo zlato-rumeno barvo. Nato obrnemo in pečemo še na drugi strani 3-5 minut.
Sirnike ponudimo še tople skupaj z medom, marmelado, sadjem ali kislo smetano. Dober tek za popoln dan!
Ocena:
Skupaj: 18 Povprečno: 3.7]