Popečeni trikotniki z zelišči in parmezanom
Za dober začetek dneva poizkusimo zajtrk, ki je nekaj posebnega. Priprava je nezahtevna, jed pa je zelo okusna. Zraven bomo ponudili slasten in kremast grški jogurt z medom. To je zajtrk s pridihom Mediterana, sveža zelišča, hrustljava slanina in grški jogurt.
Popečeni trikotniki z zelišči in parmezanom – pripomočki:
- nož za rezanje testa
- slaščičarski silikonski čopič
- ponev za popeko trikotnikov
Popečeni trikotniki z zelišči in parmezanom – sestavine:
- vlečeno polnozrnato testo (ki ga kupimo)
- 100 g masla
- timijan, šetraj, žajbelj in majaron – vsakega po eno žličko
- 100 g parmezana
- 100 g dimljena slanina
- grški jogurt
- med za dekoracijo jogurta
Čas priprave: 45 minut.
Popečeni trikotniki z zelišči in parmezanom – postopek priprave:
Iz vlečenega testa narežemo enakomerne kvadrate (dimenzije 15×15 cm), ki jih cele premažemo s stopljenim maslom. Na kvadrate nadevamo timijan, šetraj, žajbelj in majaron, popečeno slanino ter potresemo z parmezanom.
Nato kvadrate diagonalno prepognemo, da dobimo trikotnik in premažemo z maslom še z zunanje strani, tako bodo naši trikotniki lepo zapečeni. Robove rahlo pritisnemo s prsti.
Pečemo približno 2 minuti na vsaki strani, na vnaprej segreti maščobi – maslu.
Serviramo dekorirano s češnjevim paradižnikom, kot dodatek pa dodamo grški jogurt z medom.
Obilo užitkov pri zajtrku!