Popečeni trikotniki z zelišči in parmezanom
Print Friendly, PDF & Email

Za dober začetek dneva poizkusimo zajtrk, ki je nekaj posebnega. Priprava je nezahtevna, jed pa je zelo okusna. Zraven bomo ponudili slasten in kremast grški jogurt z medom. To je zajtrk s pridihom Mediterana, sveža zelišča, hrustljava slanina in grški jogurt.

Popečeni trikotniki z zelišči in paremezanom

Popečeni trikotniki z zelišči in parmezanom – pripomočki:

  • nož za rezanje testa
  • slaščičarski silikonski čopič
  • ponev za popeko trikotnikov

Popečeni trikotniki z zelišči in parmezanom – sestavine:

  • vlečeno polnozrnato testo (ki ga kupimo)
  • 100 g masla
  • timijan, šetraj, žajbelj in majaron – vsakega po eno žličko
  • 100 g parmezana
  • 100 g dimljena slanina
  • grški jogurt
  • med za dekoracijo jogurta

Čas priprave: 45 minut.

Popečeni trikotniki z zelišči in parmezanom – postopek priprave:

Iz vlečenega testa narežemo enakomerne kvadrate (dimenzije 15×15 cm), ki jih cele premažemo s stopljenim maslom. Na kvadrate nadevamo timijan, šetraj, žajbelj in majaron, popečeno slanino ter potresemo z parmezanom.

Popečeni trikotniki z zelišči in parmezanom

Nato kvadrate diagonalno prepognemo, da dobimo trikotnik in premažemo z maslom še z zunanje strani, tako bodo naši trikotniki lepo zapečeni. Robove rahlo pritisnemo s prsti.

Popečeni trikotniki z zelišči in parmezanom

Pečemo približno 2 minuti na vsaki strani, na vnaprej segreti maščobi – maslu.

Popečeni trikotniki z zelišči in parmezanom Serviramo dekorirano s češnjevim paradižnikom, kot dodatek pa dodamo grški jogurt z medom.

Popečeni trikotniki z zelišči in paramezanom

Obilo užitkov pri zajtrku!

Nasvet za delo z vlečenim testom
Kadar delate z vlečenim testom, ga vedno pokrivajte z vlažno krpo, ker se vam tako ne bo izsuševalo.

Ocena:
Skupaj: 0 Povprečno: 0]

Dodaj odgovor