Ovseni kosmiči
Ovseni kosmiči se običajno pripravijo za zajtrk. Od marsikoga slišim, da bi jih jedel večkrat, če ne bi bili, kot bi jedel žagovino. Torej, kako pripraviti ovsene kosmiče, da ne bodo imeli okusa po žagovini? Trik je v tem, da jih namočimo, da se zmehčajo. Poskusite naslednji recept in si pripravite hranljive in osvežilne ovsene kosmiče.
Ovseni kosmiči – pripomočki:
- skodelica
- cedilo
- jedilna žlica
- čajna žlička
- ožemalnik za citruse
- deska za rezanje
- nož
Ovseni kosmiči – sestavine:
(za 1 osebo)
- 50 g ovsenih kosmičev
- voda
- 1 jedilna žlica goji jagod
- 1/2 čajne žličke chia semen
- 1 kivi
- sok 1 večje pomaranče
Ovseni kosmiči – priprava:
Ovsene kosmiče prelijemo z vodo in pustimo namakati čez noč.
Zjutraj vodo odlijemo. Pomagamo si s cedilom. Odcejenim kosmičem dodamo goji jagode in chia semena.
Olupimo in narežemo kivi in ga dodamo kosmičem.
Vse skupaj prelijemo s sveže iztistnjenim pomarančnim sokom.
Ocena:
Skupaj: 2 Povprečno: 4.5]