Najboljši beljakovinski šmorn
Mislim da imamo vsi kar pogosto jutranje sanje po dobrem zajtrku in tudi veliko družbenih medijev nas obsede z mamljivimi fotografijami in najpogosteje so to kakšne palačinke. Vendar pa sama velikokrat nimam časa za peko palačink in sem si zato naredila malce hitrejšo, svojo verzijo … šmorn, ki vsebuje veliko kakovostnih beljakovin, ki jih naše telo potrebuje. Zato je ta najboljši beljakovinski šmorn tudi odlična izbira zame in za kogarkoli po jutranjem treningu.
Najboljši beljakovinski šmorn – pripomočki:
- blendr ali ročni mešalnik
- ponev
- lopatica za palačinke
- skodelica
Najboljši beljakovinski šmorn – sestavine:
- 1 jajce
- 1 beljak
- 20 g Whey oz. beljakovin v prahu
- 90 g albuminske skute
- 40 g ovsenih kosmičev
- cimet (po želji)
- malo malin (sveže ali zamrznjene)
- malo vode
Najboljši beljakovinski šmorn – postopek:
v blender damo jajce in beljak, ter zmešamo. Nato dodamo še vse ostale sestavine, edino maline pustimo za konec. Zmešamo da dobimo odlično, malce tekočo zmes.
Zmes vlijemo na segreto in malce namaščeno ponev (sama uporabim kar kokosovo maslo) in počakamo, da se na eni strani lepo zapeče.
Medtem v skodelico lahko stresemo malo malin.
Ko vidimo, da je zmes okoli že malce zapečena jo z lopatico previdno obrnemo okoli in pustimo, da se še na drugi strani malce zapeče nato pa jo z lopatico začnemo rezati na vedno manjše koščke.
In tako imamo šmorn, nato ga stresemo v skodelico kamor smo pred tem že dali maline.
Po želji ga po vrhu lahko posujemo še z nekaj mandeljni in malinami, potem pa vzamemo vilico in ga z užitkom pojemo.
Dober tek vam želim!