Muffini jajca na oko
Print Friendly, PDF & Email

Včasih si zaželimo tako zase, kot za naše najdražje, malo poseben zajtrk. V tem primeru bodo muffini jajca na oko prava izbira! Postopek je čisto enostaven, pa tudi okus in izgled lahko spreminjate. Vedno lahko na vrh muffin jajca dodate kakšno sezonsko zelenjavo, košček redkvice, paradižnika, paprike, olive, ali pa vejico peteršilja, bazilike.

Pripomočki za muffine jajca na oko:

  • nož
  • deska za rezanje
  • pekač za muffine
  • pečica

Sestavine za muffine jajca na oko

Za 2 osebi:

  • 6 jajc
  • 6 rezin pršuta (70 g)
  • 50 g sira
  • 50 g pora ali mlade čebule
  • 1 žlička česna v prahu
  • 1 žlička olivnega olja
  • poper

Postopek za muffinov jajca na oko

Pripravimo si pekač za muffine in 6 skodelic premažemo z oljem. Vsako skodelico ovijemo s pršutom in damo na dno na drobno narezan por ali mlado čebulo.

Na to podlago ubijemo v vsako skodelico po eno jajce.

Po željah in okusih popramo, potresemo s česnom v prahu in dodamo malo soli. Z dodajanjem soli bodimo previdni, saj je slan že pršut. Če niste ljubitelj zelo slanih jedi, sol popolnoma izpustite.

Po vrhu naložimo rezine sira. Sir lahko tudi naribamo in ga potrosimo po vrhu. Damo v pečico za 12 do 15 minut na 150 °C (ventilacija).

Pečice so med seboj zelo različne. Če želite da beljak zakrkne, rumenjak pa bo v sredini še tekoč, boste morali po 12 minutah pečenja preveriti trdoto beljaka in rumenjaka. Če se vam zdi beljak še malo sluzast, podaljšajte pečenje še za dodatne 3 minute.

Dober tek! 😊

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor