Krepak zajtrk: špinača z jajci
Predlagam vam kakovosten in krepilen zajtrk. Pripravljen dokaj hitro. Ne potrebujete veliko sestavin zajtrk bo okusen, zdrav in čudovitega videza, ki se mu ni moč upreti. Imeli boste dovolj energije do poznega kosila ali celo do večerje. Zato, naredite si krepak zajtrk: špinačo z jajci.
Špinača z jajci – pripomočki:
- posoda za kuhanje
- ponev za cvrtje
- manjša posodica
- jedilna žlica
- vilica
- lopatica za obračanje
Špinača z jajci – sestavine:
- 500 g špinače
- 3 jajca
- 1 manjši por (če ga nimate je lahko tudi brez pora)
- olivno olje (lahko tudi rastlinsko)
- sol
Špinača z jajci – postopek:
V posodo vlijemo 3-4 žlice vode, dodamo malo soli in špinačo. Pokrijemo in kuhamo 10 minut. V malo posodico razbijemo 3 cela jajca, dodamo malo soli in jih zmešamo z vilico.
Pa ponev kanemo nekaj olja in na kratko popražimo narezan por.
Vlijemo jajca in pustimo, da se zapečejo (med pečenjem ne mešamo in ne obračamo jajc).
Ko so jajca pečena na eno polovico previdno položimo skuhano in odcejeno špinačo ter jo s pomočjo lopatice za obračanje pokrijemo z drugo polovico.
Pečemo še minuto, dve in jed je pripravljena. Položimo jo na prerezano lepinjo ali jo pojemo kot samostojno jed z kruhom.
Dober tek!