Kosmiči za zajtrk
Sama imam zelo rada kosmiče, a so mi po večini kosmiči, kupljeni v trgovini, presladki. Zato sem se odločila, da si kosmiče pripravim kar sama doma. Po okusu lahko sestavine zamenjate in si pripravite vsakič malce drugačne kosmiče za zajtrk.
Pripomočki za pripravo kosmičev za zatrjk:
- posoda za mešanje
- tehtnica
- deska
- oster nož
- žlica
- pekač velikosti pečice
- peki papir
- posoda za shranjevanje s pokrovom
Sestavine za pripravo kosmičev za zatrjk:
- 500 g ovsenih kosmičev
- 150 g mandljev (lahko jih zamenjate tudi z drugimi oreščki)
- 100 g mletega kokosa (lahko uporabite tudi suhe kokosove kocke)
- 2 žlici agavinega sirupa
- 100 g temne čokolade
- po okusu lahko dodate še suho sadje, chia semena, ržene kosmiče, …
Postopek priprave kosmičev za zajtrk:
Najprej nasekljamo mandlje. V posodo stresemo ovsene kosmiče, mlet kokos in nasekljane mandlje ter prelijemo z agavinim sirupom. Dobro premešamo in damo na pekač obložen s peki papirjem. Pekač damo v klasično pečico ogreto na 180 °C za približno 30 minut. Vmes večkrat premešamo, da se celotna mešanica lepo zlato rjavo zapeče. Medtem nasekljamo temno čokoado. Nato damo pekač iz pečice in čez potresemo nasekljano temno čokolado. Narahlo premešamo in pustimo da se ohladi. Ohlajene kosmiče za zajtrk shranimo v posodo s pokrovom in hranimo na suhem mestu. Kosmiče za zajtrk lahko postrežete z mlekom, jogurtom, rastlinskim napitkom,…
Pa dober tek.