Korenčkova omleta
Bi radi dan začeli s konkretnim zajtrkom, ki vas bo napolnil z energijo? Korenček, jajčka in akcija! Korenčkova omleta bo hitro na krožniku.
Korenčkova omleta – pripomočki:
- ribež
- deska za rezanje
- nož
- globok krožnik ali posodica
- ponev
Korenčkova omleta – sestavine:
- 4 jajca
- velik korenček
- peteršilj, bazilika
- paradižnik (količina po želji)
- kisla smetana
- sol, poper (ščepec karija po želji)
Korenčkova omleta – postopek:
Korenček naribamo. Jajca razžvrkljamo in dodamo sol, poper ter po želji ščepec karija.
Peteršilj in baziliko nasesekljamo, paradižnik narežemo na manjše koščke. Vse skupaj umešamo v jajca.
Dodamo še žlico kisle smetane in dobro premešamo.
Ponev naoljimo in dobro segrejemo. Korenčkovo omlete spečemo kot bi pekli debelo palačinko.
Ko se korenčkova omleta na eni strani dobro zapeče, jo razdelimo na 4 enake dele, saj jo bomo tako lažje obrnili na drugo stran.
Previdno obrnemo in zapečemo še na drugi strani.
Dober tek! 🙂
Ali ste vedeli?
Izmed vseh vrst zelenjave vsebuje korenje največ betakarotena, ki je predstopnja vitamina A. Redno uživanje korenja koristi očem, lasem in koži.