Jajčna omleta z zelišči
Print Friendly, PDF & Email

Za obilen, dišeč zajtrk si ob vikendih, ko imam malo več časa, pripravim slastno jajčno omleto z zelišči in rženim kruhom.

jajcna-omleta-z-zelisci

Jajčna omleta z zelišči – pripomočki:

  • kuhinjska tehtnica
  • nož
  • deska za rezanje
  • manjša skleda
  • vilica
  • čajna žlička
  • jedilna žlica
  • kuhalnica
  • ponev (najbolje teflonska oz. s premazom proti sprijemanju; premer 24 cm) s pokrovko
  • špatula

Jajčna omleta z zelišči – sestavine:

(za 1 omleto)

  • 1 jedilno žlico repičnega olja
  • 100 g šampinjonov
  • 30 g čebule
  • 1 celo jajce
  • 2 beljaka
  • 1/3 čajne žličke suhe bazilike
  • 1/3 čajne žličke timijana
  • 1/3 čajne žličke pehtrana
  • 1/3 čajne žličke kurkume
  • ščep česna v granulah
  • ščep soli
  • ščep popra

Jajčna omleta z zelišči – priprava:

Šampinjone operemo in narežemo na tanke lističe. Čebulo drobno nasekljamo.

jajcna-omleta-z-zelisci

Pri dveh jajcih ločimo beljake in rumenjake in beljake damo v manjšo skledo. K beljakom ubijemo 1 celo jajce. Dodamo baziliko, timijan, pehtran, česen v granulah, kurkumo, sol in poper. Razžvrkljamo z vilico.

jajcna-omleta-z-zelisci

V ponvi na najvišji temperaturi segrejemo žlico olja. Dodamo čebulo in počakamo, da postekleni. Dodamo šampinjone, narezane na tanke lističe. Čisto malo posolimo, da bodo šampinjoni hitreje spustili vodo. Zmanjšamo temperaturo na srednjo vrednost in pokrijemo. Počakamo, da šampinjoni oddajo vodo, nato jih še malo popečemo, da se zapečejo zlato-rjavo.

jajcna-omleta-z-zelisci

Preko šampinjonov prelijemo razžvrkljano jajce z zelišči in začimbami ter pokrijemo s pokrovko. Kuhamo 2-3 minute na srednji temperaturi (3-4 na električnem štedilniku), da jajce zakrkne. Nič ne mešamo. Omlete ne obračamo.

jajcna-omleta-z-zelisci

Postrežemo s kosom rženega kruha. Jaz rada pojem poleg tudi skodelico svežega sadja (grozdje, jagode, …).

Uživajte v okusih!

Ocena:
Skupaj: 3 Povprečno: 5]

Dodaj odgovor